utorak 2. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Medojević: Milo Đukanović štiti Šarića

Medojević: Milo Đukanović štiti Šarića

BANJALUKA - Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je da poseduje snažne indicije da je crnogorski premijer Milo Đukanović štitio Darka Šarića, koji se sumnjiči da je bio šef kriminalne grupe koja je švercovala drogu na Balkanu.

"Zna se da je Šarić ovde imao podršku vlasti, da je finansirao političke stranke i kampanje u Pljevljima", kazao je Medojević za današnje izdanje banjalučkog lista "Glas Srpske".
On je naveo da je nemoguće da je Šarićev narko-kartel narastao do svetskih razmera, a da on u Crnoj Gori nikada nije imao ni krivičnu prijavu.
"Narastanje tog monstruma, narko-kartela, nije bilo moguće bez podrške policije i bez podrške vlasti i bezbednosnih struktura.
Nemoguće da su čelni ljudi tog narko-kartela ovde radili toliko godina, a da tužilaštvo protiv njih nikad nije podiglo ni krivičnu prijavu", naglasio je Medojević.

On je ocenio da je "crnogorski tužilac ključna tačka, koja je bila meta pritiska Mila Đukanovića", ali da za to nema dokaza.
"Međutim, imamo snažne indicije da je Đukanović, ustvari, štitio Šarića. Policija i bezbednosne agencije su godinama dostavljale informacije tužiocu o Darku Šariću, a tužilac nikad nije podigao krivičnu prijavu protiv njega. Đukanović je vršio pritisak na tužioca", naveo je Medojević.

Komentarišući tvrdnje da je Branislav Mićunović, posle Đukanovića, najuticajniji čovek u Crnoj Gori, on je rekao da "postoji relacija unutar te kriminalne piramide", dodajući da je to i ocena tužioca, koji sa tužilaštvima drugih država prikuplja dokaze u okviru istražnog postupka.

"Taj postupak treba da utvrdi da su Đukanović i Mićunović deo kriminalne organizacije. Imam taj optužni zahtev i optužbu koju je tužilac pripremio. Nema spora da je Mićunović uticajan koliko i Đukanovićev brat i Darko Šarić, ali mislim da realno imamo optužni zahtev za Mićunovića i Đukanovića", istakao je Medojević.