utorak 2. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Devet osoba osumnjičeno za privredni kriminal

Devet osoba osumnjičeno za privredni kriminal

JAGODINA - Protiv devet osoba iz Jagodine, Ćuprije i Paraćuna i jedne iz Beograda podnete su krivične prijave "zbog sumnje da su počinile veći broj krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta", saopštila je Policijska uprava u Jagodini.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja prijave su podnete protiv Anđelke M. (40) iz sela Potočca kod Paraćina, Marjane R. (29), Jovice M (40) i Jasmine M. (44) svi iz Paraćina i Dušana N. (54) iz Ćuprije.
Protiv Vesne M. (37) i Mirjane Đ. (51) obe iz Paraćina krivična prijava je podneta zbog krivičnog dela "neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti".
Za krivično delo prevare prijava je podneta protiv Zorana A. (54) iz Beograda, a Nataše S. (36) iz Jagodine za krivično delo pronevere, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je Anđelka M. u svojstvu direktora i odgovornog lica preduzeća "Milutinović promet" Potočac, "preuzela ivericu koju nije platila dobavljaču, već je upotrebila za izradu nameštaja koji je potom prodala i tako stekla protivpravnu imovinsku korist od oko 480.000 dinara".
Za Marjana R. i Jovicu M. se sumnja da su u svojstvu vlasnika i ovlašćenog lica preduzeća "Lepotan" iz Paraćina preuzeli mesne prerađevine od dobavljača, a nisu ih platili, već su ih prodali drugim licima i ostvarili protiv pravnu imovinsku korist od oko 310.000 dinara.
Za Dušana N, navodi se u saopštenju, sumnja se da je u svojstvu direktora i odgovornog lica Veterinarske stanice u Ćupriji kupio gorivo od oko 385.000 dinara, a njegovu potrošnju nije evidentirao u poslovnoj dokumentaciji. Sumnja se, takođe, da je kupio dizel gorivo za oko 120.000 dinara za službeno vozilo iako ga Veterinarska stanica u tom periodu nije posedovala.

Jasmina M. je osumnjičena da je u svojstvu zamenika komercijalnog direktora Srpske fabrike stakla Paraćin, "koristeći položaj, članovima svoje porodice omogućila korišćenje službenog vozila i tako oštetila preduzeće za oko 83.000 dinara".

Zoran A. se predstavljao kao ugledni preduzetnik, koji uredno izmiruje svoje obaveze i tako doveo u zabludu dobavljača od kojeg je preuzeo građevinski materijal od oko 360.000 dinara, a koji nije platio.

Za Natašu S. se sumnja da je u svojstvu računopolagača Diskonta "Pivara promet" Jagodina, prisvajala novac iz pazara i davala robu na veresiju i odloženo plaćanje i tako oštetila preduzeće za oko 36.000 dinara.