ponedeljak 1. april 2013.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšen i drugi napadač na maturanta

Uhapšen i drugi napadač na maturanta

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija u ponedeljak ujutro je uhapsila Nikolu Š. (19) iz Kragujevca za koga sumnja da je pomagao Darku R. (20) u napadu na maturanta Politehničke škole Stefana J.(18) koji se nalazi na lečenju u Kliničkom centru i čiji je život i dalje ugrožen.

Dvojica nasilnika, uz krivičnu prijavu, u toku prepodneva biće privedena istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu, navedeno je u saopštenju policije u kojem se navodi da je Darko R. (20) zbog sumnje da je pokušao da ubije Stefana J. uhapšen sinoć oko 21 sat u naselju Bresnica.

Darko R. je u četvrtak 28. marta, dok je Stefan J. sedeo sa drugaricama, sa još jednom osobom ušao u lokal "Tabasko" i drvenom palicom zadao mu više udaraca po glavi i telu.

Obojica su imali na glavi kapuljače, i dok je Darko R. udarao Stefana J., Nikola Š. nije dozvoljavao ikome da priđe i zaštite maturanta.Nasilnici su iz kafica pobegli kada su videli da je Stefan J. u besvesnom stanju.

Policija je odmah identifikovala Darka R. kao osobu koja je pokušala da ubije Stefana J. i iako se uporno skrivao, locirala ga je 30. marta u šumi u Košutnjaku pored naselja Bresnica.

Kada je u nedelju uveče pronađen odbijao je da se preda. Posle razgovora sa članovima pregovaračkog tima, videvši bezizlaznu situaciju, pristao je na predaju, navedeno je u saopštenju policije.