nedelja 23. januar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Zatražen produženje pritvora za budvanske funkcionere

Zatražen produženje pritvora za budvanske funkcionere

PODGORICA  - Specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Ivanović zatražila je od Višeg suda da produži pritvor desetorici budvanskih čelnika, osumnjičenim za zloupotrebu službenog položaja u "slučaju Zavala".

Uhapšeni, među kojima su predsednik budvanske opštine Rajko Kuljača i potpredsednik Dragan Marović, brat bivšeg vicepremijera Svetozara Marovića, nalaze se u pritvoru od 25. decembra prošle godine.

Podgoričke "Vijesti" pišu da je jedan od razloga što je Ivanovićeva to učinila i to što je deo osumnjičenih pokušao pre nekoliko meseci da falsifikuje izveštaj opštinske Komisije za procenu vrednosti izvedenih radova na postrojenju za desalinizaciju morske vode.

Tužilaštvo je u zahtevu sudu za produženje pritvora izrazilo bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogli uticati na svedoke, saučesnike ili prikrivače.

Sagovornik "Vijesti" iz Tužilaštva rekao je da su neki osumnjičeni pokušali da izmene sadržaj dokumentacije u periodu od jula prošle godine, nakon što su ih tužioci u pretkrivičnoj fazi istrage saslušavali o tome šta znaju o proceni vrednosti na tom postrojenju.

U Tužilaštvu je objašnjeno da je jednom od članova Komisije, koji je uhapšen, poslat kurir u Beograd, koji mu je doneo fiktivnu dokumentaciju kako bi je potpisao.

Takva, lažna dokumenta i ugovore, neki od osumnjičenih su kasnije pokušali da poture istražnom timu Vrhovnog državnog tužioca, ali im to nije uspelo, jer je ranije, u dokumentaciji tužioca, postojao izveštaj koji su članovi Komisije sačinili 13. oktobra. 2008. godine.