subota 31. maj 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Koštunica: Uzurpacija vlasti vodi Srbiju u krizu

Koštunica: Uzurpacija vlasti vodi Srbiju u krizu

Premijer i lider DSS-a Vojislav Koštunica naglasio je juče da je odluka o zakazivanju sednice za 14. jul podrivanje demokratskog poretka i preti uvođenjem Srbije u veliku krizu.
- Nepromišljenom odlukom da se spreči izbor novih vlasti u Beogradu podriva se demokratski poredak i ugrožavaju državne institucije. Ovakva samovolja i uzurpacija vlasti može Srbiju gurnuti u veliku krizu - upozorio je Koštunica u izjavi Tanjugu.

Svi protivnici demokratije, istakao je, uvek su opravdavali njeno rušenje nekim, navodno višim vrednostima i ciljevima, te i sada sa ustima punim Evrope, ruše se osnovni postulati demokratije da većina saglasno zakonu konstituiše vlast.

- Da li može uopšte da se zamisli da se danas još negde u Evropi ne saziva skupština zato što se nekom ne dopada ko sačinjava većinu - kazao je i dodao da „veliku odgovornost preuzimaju svi koji se usuđuju da se poigravaju sa zakonom i sprečavaju konstituisanje institucija, jer tako ozbiljno ugrožavaju slobodu“.

U demokratskim državama, naveo je, jedina demokratska vlast je ona koja se većinom glasova obrazuje u skupštini, a sve drugo je sila, gaženje volje građana i uzurpacija vlasti.

Komentari

Sve je to tačno gos'n Vojo, problem je samo jedan: ti i tvoji to isto nam radite već godinama!

šta sam hteo da ti velim, pa to da i ti voliš duple standarde i licemerna saopštenja, ništa lično Vojo, samo odnosim izveštaj koji je neosporan.

Radašine, a molim te, hoces nam reci koje su to duple standarte ? kad se tice Kostunica ? on je dosao legalno, kad su se partije dogovorile da formiraju vladu, pa ne vidim o cemu pricas ? jos nismo senilni panam lepo objasni. Radasin se pravi da mi nismo razumeli o cemu se radi, koja patetika kad novi demokrati sole pamet narodu kako su oni upravu a u sustini rade protiv zakona i ustava. Stvarno ste pateticni i degutantni. Zasto ste pricali bajke kako treba isterati Milosevica sa vlast. Uzas od vas.