ponedeljak 31. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tužbe zbog tuča i ljubavnica

Estradne zvezde često su junaci sudskih hronika, sude se za klevete... (17)

Tužbe zbog tuča i ljubavnica

Na sudu će se naći pevačice Mina i Indi jer su se na snimanju emisije pobile zbog dečka. Jelena Tinska tužila Bogoljuba Karića zbog uvrede

BEOGRAD - Pred sam start „Grand festivala 2008“, na generalnoj probi potukle su se folkerke Indi i Mina Kostić. NJihova dugogodišnja prepucavanja uglavnom zbog bivšeg muža Kostićeve i dojučerašnjeg dečka Indi, izvesnog Tike, kulminirala je fizičkim obračunom. Mina Kostić je podnela protiv Indi tužbu za klevetu u sredstvima javnog informisanja, uvredu i fizički napad, i kaže:

- Ne može meni bilo ko da drži predavanje. A pogotovo ne osoba kao Indi, koja je bolesna i koja treba da se leči!

Podsetimo se da je u jednoj epizodi popularnog kviza 2003. godine postavljeno naizgled jednostavno pitanje: Šta je to ljubavnica? Uz ponuđene odgovore: šnajderka, švalerka, kuvarica i Jelena Tinska. Takmičar se brzo snašao i usledio je tačan odgovor, a njegov konto tog trenutka uvećan je za čitavih 300 dinara. Uvređena kontekstom u kome je predstavljena u emisiji BK televizije „Milioner“, balerina i pisac Jelena Tinska odlučila je da presavije tabak i sudskom tužbom od vlasnika licencne gledanog kviza zatražila tri miliona dinara odštete. Redovni sud je doneo presudu da BK televizija treba da isplati Tinskoj 200.000 dinara na ime odštete, i sudske troškove od 45.000-50.000 dinara, kao i da o svom trošku objavi presudu u medijima. Posle žalbe na presudu Bogoljub Karić kreće sa kontratužbom:

- Motiv autora pitanja za kviz da u odgovoru upotrebe ime Jelene Tinske plod je njenog ranijeg eksponiranja u javnosti, u vezi sa delikatnim i provokativnim temama, kojim obiluju i njene knjige. Međutim, pominjanje porodice Karić u vezi sa pitanjima iz kviza pokazuju neupućenost Tinske u problematiku i klevetanje bez osnova. Iako uz veliko naprezanje to čini, Tinska nije za komparaciju sa patrijarhalnom srpskom porodicom Karić-jer se nešto, i pored njene najveće želje, ne može porediti. Ona će imati mogućnosti da svoje teze dokaže na sudu, ali sada po našoj tužbi i sa odštetnim zahtevom ne na jedan i tri, već na deset miliona dinara. Bogi se prevario jer su kosmetski tajkuni izgubili spor i platili Jeleni pomenutu sumu.

ZBOG PLEJBEKA NA SUD

Mlada Podgoričanka Sara Dragović, učesnica letnjeg festivala „Muzički festival Budva 2004.“, tužila je poznatog menadžera i producenta, inače umetničkog direktora ovog festivala Ganeta Pecikozu, čija je producentska kuća „Mjuzik star prodakšn“ bila organizator festivala. Da se podsetimo: Sara je diskvalifikovana od strane Umetničkog sveta, jer je otpevala svoju pesmu na ful plejbek (otvarala je usta) i time nije zadovoljila kriterijume, za razliku od drugih učesnika. Ona je ipak nastupila sa pesmom „Ti si moj svet“, kako je predviđeno, ali se nije takmičila. Sara napominje da je dužila Pecikozu jer je uvredljivo izjavio u štampi „kako ona ne zna da peva“:
- Vest da sam diskvalifikovana saznala sam iza scene od jedne novinarke. Do danas mi niko zvanično nije saopštio zbog čega. Pecikoza će morati da plati zbog takvog ponašanja i javnih uvreda.

Zbog navodne krađe dresa fudbalske legende Dragana Džajića iz muzeja Crvene zvezde na stadionu „Marakana“, pre petnaestak godina popularni voditelj i glumac Milan Kalinić seo je 2005. godine na optuženičku klupu Drugog opštinskog suda, sa još tri svoja drugara. Ročište je trajalo svega desetak minuta, a onda su Kalinić i njegovi optuženi drugari napustili Palatu pravde sa braniocem i predstavnicima Crvene zvezde. Tim povodom je advokat sportskog društva „Crvena zvezda“ Gordana Vesković rekla:

- Zvezda ne zahteva ništa od okrivljenih i ne pridružuje se krivičnom gonjenju. Nemojte misliti da smo se na taj način odlučili zato što se radi o poznatom glumcu, već zato što krivičnog dela zapravo - „nema“.

Nije objasnila o kom drugom krivičnom delu je reč, gde je nestao Džajin dres, jer je Kalinić sa drugarima dobio oproštaj od Zvezde, zato što je njen vatreni navijač, posetilac svake rukometne utakmice „crveno-belih“...

Ivan Tasić, direktor SOKOJ-a (Društva za zaštitu autorskih prava), kaže da moraju sudskim putem da naplaćuju svoja potraživanja.

- Sa žaljenjem mogu da konstatujem da za koncert proslavljene grupe „Dip parpl“ do dana današnjeg ne da nije plaćena autorska naknada, nego nije prijavljen ni prihod, niti broj prodatih ulaznica. Podneli smo tužbu protiv Beogradskog sajma i „Komune“ kao organizatora tog koncerta.

Đorđe Miličević, direktor Filmskog centra Srbije (FCS), posle ostavke člana Upravnog odbora FCS-a Makse Ćatovića, oštro i uvredljivo je rekao:

- LJudi kao što su Maksa Ćatović, koji je lepio plakate za grupu „Valentino“, oterali su ljude iz bioskopa. Maksa Ćatović je kriminalac i lopov, koji je osnovao „Komunu“ sa Miloradom Vučelićem i hoće i dalje da vlada u Srbiji. To je toliko ozbiljan čovek da se čak odrekao svog pravog imena Maksut, želeći da sakrije da je Turčin.

Direktor „Komune“ Maksa Ćatović uzvratio je Đorđu Miličeviću istom merom, uz sudsku tužbu zbog javne klevete.

- Podneo sam ostavku na mesto člana Upravnog odbora FCS iz principijelnih razloga, jer smatram da je pogrešan čovek na njenom čelu, koji je došao iz Amerike i ponaša se kao šerif, a to moje uverenje potvrđuje činjenica da je Miličević uhvaćen u laži na skupštini Asocijacije producenata. Svaka izjava više govori o čoveku koji je iznosi, nego o onome o kome govori. „Komunu“ sam osnovao 1985. godine i bio i ostao njen jedini vlasnik. Vučelića sam doveo kada je smenjen sa mesta direktora RTS-a zbog čega sam morao da selim firmu iz Srbije u Crnu Goru. Kada se Vučelić vratio u politiku, naša saradnja je prestala. Inače, svog imena se nikada nisam odrekao. Takve laži ne zaslužuju nikakav komentar. Takođe neću komentarisati ni tvrdnje da sam lopov i kriminalac, jer Predrag - Gaga Antonijević dokazano tvrdi da je Đorđe Miličević lopov.

- Uz sve to, nijednog posla se ne stidim, ali nikada nisam imao nikakvih veza sa grupom „Valentino“. Po drugi put u životu moraću da podnesem tužbu protiv nekoga. Ovog puta protiv Đorđa Miličevića zbog iznošenja neistina.

Ključne reči: