četvrtak 31. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Svima smeta moćna Vojvodina

UO i navijači novosadskog superligaša stali u odbranu uhapšenog predsednika

Svima smeta moćna Vojvodina

Povodom hapšenja Ratka Butorovića, Upravni odbor Vojvodine izdao je saopštenje:
„Privođenje predsednika kluba gospodina Ratka Butorovića i službenika gospodina Milana Čabrića, smatramo udarom na naš kolektiv. Vojvodina svojim ponašanjem i igrama daje najveći doprinos regularnosti takmičenja, što pokazuju rezultati ove jeseni, u kojoj smo se ravnopravno nadigravali s najvećim beogradskim rivalima. Pobeđivali smo u mnogim utakmicama, prošle godine bili i finalisti nacionalnog Kupa... Zbog svega navedenog nalazimo se u vrhu srpskog fudbala i imamo realnu i ravnopravnu šansu da osvojimo šampionat Srbije. Ovo očigledno nekome smeta, verovatno su moćnom Vojvodinom ugroženi i nečiji interesi. Međutim, i pored toga, ostaćemo jedinstveni kao nikada do sada, u zacrtanim ambicijama i postavljenim ciljevima. Činom privođenja predsednika kluba želi da se diskredituje klub svetle tradicije, kao i čovek čijim je dolaskom, zajedno sa saradnicima, Vojvodina postala fudbalski gigant“.

A pored Uprave kluba, oglasili su se i navijači Vojvodine.

„Ogorčeni smo i revoltirani na državne organe, tačnije na policiju i tužilaštvo, zbog montiranog i brutalnog hapšenja našeg predsednika Ratka Butorovića i upravnika Sportskog centra „Vujadin Boškov“ Milana Čabrića, a zbog navodnog nameštanja rezultata u Super ligi. Ovo nije prvi put da aktuelni isfrustrirani režim pokušava da pronađe krivca u nama (nekoliko dana pred prošle parlamentarne izbore uhapšen je i direktor kluba) kako bi skrenuo pažnju od centara moći jer ne sme da dira tvorce svih malverzacija u našem fudbalu u poslednjih 60 godina, koji se nalaze u Beogradu, i to u vodećim klubovima“, piše u saopštenju Novosađana.

Komentari

"Mocna Vojvodina", "gigant", 'realne sanse da osvojimo sampionat"....sve nebuloza do nebuloze. To su sve i mogli da umisle racunajuci da to mogu biti sa "kilama pecenja', bas jeftin nacin za vrhunska dela.
Meni je zao Kluba kao kluba jer je Vojvodina ipak ime kod nas (makar da nikad nije osvojila taj domaci kup!!!???), ali pricati o gigantima i moci a pred sobom imati ciste dokaze o podmicivanju sudija(Jeknica, ja koga bi!), je zaista nefer.
Kazem ,zao mi je, ali mora se svaki klub i pojedinci koji tako drasticno krse propise i unistavaju takmicenje i fudbal u celini, drasticno kazniti. Ta prica o "smestanjima" i bgd-lobiju je smesna i lici na klasicnu mafijasku odbranu. Ocigledno je da su Kankan i njegova gorska bratija dubolko ukorenjeni u nas fudbalski "gigantizam" uz lucidnu igru evricima i pecenjima. To se mora zaustaviti za dobro naseg fudbala i sporta u celini.