četvrtak 31. januar 2008.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Seks, laži i DVD

SKANDAL RUŠI REJTING VLADAJUĆE PARTIJE U GRČKOJ

Seks, laži i DVD

Vladajući konzervativci Grčke, pogođeni seks skandalom i video-trakama, u koji je bio uključen jedan funkcioner vlade, beleže najlošiji rejting u javnosti od dolaska na vlast 2004. godine, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja, prenosi Tanjug
Afera, koju su mediji nazvali „Seks, laži i DVD“, izbila je prošlog meseca, kad je generalni sekretar Ministarstva kulture Kristos Zakopulos pokušao samoubistvo nakon što su objavljeni video-snimci njegove ljubavne veze s jednom pomoćnicom.

Zakopulos je, nakon podnošenja ostavke, skočio s balkona svog stana na četvrtom spratu, ostavljajući pismo u kojem je napisao da je bio ucenjen, podsetio je Rojters. NJegova 35-godišnja saradnica je optužena za ucenjivanje, ali je na sudu negirala krivicu.

Podršku vladajućoj Konzervativnoj partiji sada daje oko 29,2 odsto birača, dok je ova stranka na parlamentarnim izborima osvojila 41,8 odsto glasova, najavljujući nastavak reformi i obračun s korupcijom.

Opozicioni socijaldemokrati sada uživaju naklonost oko 33 odsto birača, objavila je agencija za ispitivanje javnog mnjenja MRB.
Zakopulos (54), koji je imao velika ovlašćenja u zaštiti antikviteta i davanju dozvola za gradnju blizu arheoloških nalazišta, još se oporavlja u bolnici.