četvrtak 31. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Scenario fudbalskih moćnika iz Beograda

Prvi čovek Vojvodine Ratko Butorović dao iskaz novosadskoj policiji

Scenario fudbalskih moćnika iz Beograda

Nekima u Beogradu smeta jaka FK Vojvodina, zasmetalo im je to što ostvarujemo dobre rezultate, pa mi na ovaj način nameštaju, izjavio Butorović

To nema apsolutno nikakve veze sa istinom. Nekima u Beogradu smeta jaka FK Vojvodina, zasmetalo im je to što ostvarujemo dobre rezultate, pa mi na ovaj način nameštaju - dajući iskaz u novosadskoj policiji rekao je predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović, zvani Bata Kan-Kan, koga su pripadnici žandarmerije u spektakularnoj akciji uhapsili preksinoć u njegovoj kući u novosadskom naselju Telep.

U drugoj policijskoj akciji slobode su lišeni direktor stadiona Vojvodine Milan Čabrić, fudbalske sudije Mihailo Jeknić i Borislav Kašanski, kao i bivši arbitar Goran Kovačević, koji se terete za primanje-nuđenje mita od 5.500 evra.

Butorovićev advokat Dragan Gojković izjavio je da prvi čovek novosadskog prvoligaša odlučno demantuje sve što mu se stavlja na teret. Prema Gojkovićevim rečima, posle davanja izjave u policiji, Butoroviću je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 časova, posle čega će biti saslušan kod istražnog sudije Okružnog suda u Novom Sadu. To policijsko zadržavanje ističe danas, a posle saslušanja kod istražnog sudije znaće se da li će Butoroviću eventualno biti određen pritvor ili će mu biti dozvoljeno da se brani sa slobode.

- Moram da kažem da mi je potpuno neshvatljivo da su skoro sve TV stanice, još dok je trajao pretres u kući i dok ni mi koji smo bili u Butorovićevoj kući nismo znali epilog, objavile da je predsednik FK Vojvodina uhapšen. Sve mi to liči na unapred pripremljen scenario. Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg je trebalo da se izvede onako spektakularna akcija policije - kazao je Gojković, dodajući da je siguran da bi se Butorović odazvao pozivu policije da mu je taj poziv bio uručen.

JEKNIĆ OŠTETIO LUČANCE

Sudijska komisija FSS zatečena je i iznenađena informacijom da se dvojica sudija sa liste Meridijan Superlige Mihailo Jeknić i Borislav Kašanski nalaze u pritvoru zbog sumnji oko regularnosti utakmice 16. kola Meridijan Superlige u Lučanima između Mladosti i Vojvodine (0:1). Kako se navodi u saopštenju, Jeknić i Kašanski spadaju u naše istaknute i iskusne sudije, a Kašanski je, između ostalog, i internacionalni sudija pomoćnik. Takođe, pomenuta utakmica u Lučanima je sredinom prošlog meseca bila predmet analize Sudijske komisije, posle koje je utvrđeno da glavni sudija Mihailo Jeknić nije svirao čist penal za Mladost u 72. minutu i time direktno uticao na konačan ishod meča.

BULIĆ BEZ KOMENTARA

Predsednik Zajednice superligaša Dragan-Aca Bulić nije želeo da prokomentariše hapšenja predsednika Vojvodine Bate Butorovića i dvojice istaknutih sudija, Mihaila Jeknića i Borka Kašanskog, zbog lažiranja fudbalskih utakmica u srpskom prvenstvu.
- S obzirom na to da je MUP zajedno sa pravosudnim organima pokrenuo zvaničnu istragu, a poštujući zakon, u ovom trenutku ne mogu dati izjavu. Molim vas za razumevanje i strpljenje - rekao je Bulić kratko agenciji Beta.

Hapšenje Ratka Butorovića izazvalo je veliku pažnju ne samo u Novom Sadu, već i u celoj Srbiji. Neki mediji su to iskoristili da bi još više dodali ulja na vatru, pa su objavljivali mnoge stvari koje je teško ili nemoguće proveriti. Tako su pojedini mediji preneli da je u trenutku upada policije u Butorovićevoj kući sa predsednikom FK Vojvodina bio i jedan od fudbalskih sudija koji je takođe uhapšen u ovoj akciji policije.

- To sigurno nije tačno i apsolutno se radi o izmišljotini, samo mi nije jasna svrha izmišljanja takvih neistina. U trenutku kada je došla policija, to vam tvrdim, u kući su bili Ratko Butorović, njegova dva sina i kućna pomoćnica. Moje mišljenje je da se u ovom slučaju isprepletalo niz i fudbalskih i vanfudbalskih interesa, među kojima su i dnevnopolitički. To potvrđuje i prisustvo kamera, kao i medijska halabuka koja se oko svega digla - zaključio je Gojković, ponovivši da sigurno nije bilo potrebe za angažovanjem tako jakih policijskih snaga.   

Ključne reči: