četvrtak 31. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pavlović ne želi da igra za Srbiju!

Dušan Ivković u SAD saznao šokantnu informaciju

Pavlović ne želi da igra za Srbiju!

Pavlovići jesu srpski orijentisani, ali stariji Pavlović mi je dao informaciju koju nisam očekivao. Aleksandar ne želi da igra za nacionalni tim, jer je duboko razočaran kako je otpao iz ekipe neposredno pred početak EP 2005. godine

Zadovoljstvo zbog temeljno odrađenog posla na službenom putu u SAD, selektoru Srbije Dušanu Ivkoviću pokvarila je iznenađujuća vest da član Klivlenda Aleksandar Pavlović ne želi da igra za reprezentaciju! Podsetimo, rođeni Baranin je letos poručio da će nositi dres Srbije i pored ponude Crne Gore.

- Nisam uspeo da razgovaram sa Sašom, pošto se povredio baš na meču koji sam gledao. Pričao sam, međutim, sa njegovim ocem Dušanom. Pavlovići jesu srpski orijentisani, ali stariji Pavlović mi je dao informaciju koju nisam očekivao. Aleksandar ne želi da igra za nacionalni tim, jer je duboko razočaran kako je otpao iz ekipe neposredno pred početak EP 2005. godine u našoj zemlji. Otac ne želi da se meša u odluku sina, a ja želim da napravimo novi kontakt. Rekao sam pred put da nikoga neću pitati hoće li da igra za reprezentaciju, ali je Dušan Pavlović sam to rekao. Nemojte od ovoga da pravite senzaciju, ipak sam optimista da će Saša nositi dres Srbije. Želim da ponovo odem u Ameriku, razgovaram i sa trenerima i generalnim menadžerima klubova u kojima su naši igrači, ali su mi potrebna tri dana po gradu. Organizacija puta sada je bila kriminalno loša - istakao je Ivković.

Trofejni strateg pričao je „oči u oči“ sa Darkom Miličićem, Predragom Stojakovićem, Nenadom Krstićem i Markom Jarićem, dok je sa Kostom Perovićem obavio telefonski razgovor. Ivković je slao i SMS poruku Vladimiru Radmanoviću, ali se nije čuo sa krilom Lejkersa, koji zbog povrede nije putovao na meč sa Dalasom.

BOJIĆ: SAŠA OBEĆAO DA ĆEIGRATI U OVOJ GODINI

Generalni sekretar KSS Predrag Bojić takođe je bio neprijatno iznenađen vešću da Pavlović ne želi da nosi dres Srbije.
- Krenuću od kraja... Letos je pred EP u Španiji rekao da nema dilemu i da će biti na raspolaganju sledeće godine pošto potpiše novi ugovor. Prethodno je bio siguran i za SP u Japanu, ali je nekoliko dana pred početak priprema otkazao zbog toga što je morao da učestvuje u Letnjoj ligi. Nezadovoljan je što je otpao iz tima u Novom Sadu, ali pravo svakog trenera je da se odluči koje igrače će uvrstiti u ekipu.

- Sa Stojakovićem sam u sjajnim odnosima i rekao sam mu da je novoj reprezentaciji potreban iskusan lider, sa ugledom i autoritetom. Peđi se ta ideja dopala, ali on trenutno samo igra utakmice pod lekovima. Posle operacije kičme trpi bolove, uopšte ne trenira! Videćemo kakvo će biti njegovo stanje na kraju sezone. I Nenad Krstić je napravio veliku pauzu, izgubio je ritam, ali sam ga ohrabrio i poručio mu da očekujem da će se uspešno vratiti.

Zbog brojnih nestašluka poslednjih godina interesantno je šta je Ivković savetovao Darku Miličiću.

- Nismo ni spomenuli Darkove ispade. Ako treba da edukujem igrača, onda moram da mu kažem šta treba da radi, a ne da se bavimo onim šta se dogodilo u prošlosti. Trener Memfisa Mark Javaroni je sociolog, pričao mi je o Darku i imao je priliku da čuje šta je letos izjavio posle poraza od Grčke.

Od pleja Minesote Marka Jarića selektor je dobio jasan odgovor.

- Marko je jasno istakao kako je spreman da uvek igra za reprezentaciju. Bila mu je čast što smo popričali, imali kvalitetan dijalog. Sa Kostom Perovićem sam se čuo telefonom, trebalo bi da dobije veću minutažu u drugom delu sezone. Svi igrači su mi bitni, neću praviti razliku, što znači da oni koji igraju u NBA nemaju prioritet-zaključio je Ivković.