četvrtak 31. januar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Dogovor, a ne šikaniranje

Epilog poslednjeg u nizu nesporazuma menadžera Saše Mirkovića i RTS-a

Dogovor, a ne šikaniranje

Poziv generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću da „javno ukrste svoje stavove“ i razreše sve nesporazume koji opterećuju njihov odnos

Sukob nastao na relaciji RTS - štab evrovizijske pobednice Marije Šerifović, koji se toliko zahuktao da je stigao da samog državnog vrha, obišao je zemlju na brdovitom Balkanu (i šire), gotovo brže nego vest o Marijinoj pobedi na istom takmičenju.

Ko je kome i zašto kriv, verovatno ćemo čitati i u memoarima aktera najnovije afere, pošto će svako imati svoju verziju o tome, ali do tada nije s goreg da se još jednom podsetimo nekih činjenica koje su, možda, obe strane u afektu pomalo zaboravile.

Marija Šerifović i njen štab i njen glasnogovornik i menadžer Saša Mirković nije propustio da istakne na pres konferenciji od pre dva dana da je Marija uradila za svoju zemlju nešto što ne može da se ospori i da je već ušla u istoriju, ali je pri tom zaobišao činjenicu da je u svemu tome RTS, sa kojim nikako ne uspevaju da nađu zajednički jezik, nezaobilazan činilac! Naime, bez Javnog medijskog servisa Srbije (RTS), koji je nosilac prava za učešće na takmičenju za Pesmu Evrovizije, Marija Šerifović se ne bi našla u Helsinkiju, na muzičkoj manifestaciji gde je trijumfovala u velikom stilu.

Isto tako stoji i to što je Mirković ponovio da je Marija, verovatno, bila jedini učesnik tog Evrosonga koji na tom takmičenju nije imao zvanično snimljen spot, što je prema rečima iz štaba pobednice Pesme Evrovizije tumačeno kao Tijanićev hir.

Ništa manje nije ni paradoksalna činjenica da Marija zaista nije prisutna na RTS-u, znači ni na televiziji ni na radiju, čak ni kao gost sagovornik, ali ni putem spotova ili snimaka „Molitve“, koja je Srbiji do sada donela jedino evrovizijsko prvo mesto. Pri tom treba znati da je Marijina ekipa nepostojanje pravog spota za tu pesmu u produkciji RTS-a nadomestila jednim video-zapisom, snimljenim o svom trošku u Pozorištu na Terazijama sa nekoliko baletana, koji se takođe - ne emituje!

NJen menadžer Mirković je, ipak, sebe naterao na pomenutoj pres konferenciji prošlog utorka da izgovori kako se svi nesporazumi mogu „prevazići dogovorom, a ne šikaniranjem“. Tom prilikom je i pozvao generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića da „javno ukrste svoje stavove“. On je još rekao da ako je on problem i ako Tijanić insistira na tome da je lična netrpeljivost njih dvojice prepreka da se poprave odnosi Marije Šerifović i RTS-a, da ona ima 23 tri godine i da ume da misli svojom glavom. Takođe, da ju je neko pozvao, što se do sada nije dogodilo, ona bi mogla uvek da se - odazove. Uostalom, kako je Mirković istakao, on nije jedini čovek u njenom timu koji bi sa Marijom mogao da ode na bilo kakve razgovore.

Prema njegovim rečima, oduzimanje „elementarnih prava“ Mariji Šerifović da zasluženo predstavlja svoju zemlju ide do te mere da se u RTS-u razmišlja da u Areni na Evrosongu 2008 umesto Marije, nastupe Željko Joksimović i Goran Bregović!?!

Nama ostaje da se nadamo da će se do 24. maja sporovi i nesporazumi dve „zaraćene strane“ ipak izgladiti, jer se već čini da je vrag svakako odneo šalu.

Komentari

Na stranu svi negativni komentari koji bi se, realno gledano, mogli dati o RTS-u...
S obzirom na Marijine politicke angazmane koji svakako ne dolikuju jednoj "Evropskoj licnosti", doticna, iako je (nekim cudom) pobedila na Evroviziji, i ne treba da se pojavljuje - nigde! a ponajmanje na bilo kakvoj buducoj manifestaciji evropskih razmera. Dakle, svakako "glasam" za Zeljka na ESC 2008 uz zaljenje sto nije upravo "Lane moje" dovelo Evroviziju u Srbiju.

http://www.lyricstranslations.com/news/eu-investigates-marija-serifovic-...