utorak 30. oktobar 2007.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Na lečenje u Zemun

Građani Stare Pazove uskoro će ponovo moći da se leče na teritoriji Beograda

Na lečenje u Zemun

Građani opštine Stara Pazova uskoro će ponovo moći da se leče na teritoriji Beograda i Zemuna, kao što je bilo i ranije, izjavio je na konferenciji za novinare Jovan Tišma, narodni poslanik u republičkom parlamentu.
- Mogu odgovorno da vam tvrdim da ono što je Demokratska stranka obećala pre izvesnog vremena, da ćemo da se izborimo da se naši građani leče na teritoriji Beograda i Zemuna, u tome smo i uspeli. Na korak smo do rešenja. Na Upravnom odboru Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje održanoj 9. oktobra donet je pravilnik u kome se kaže da osigurano lice može da ostvari zdravstvenu zaštitu kod davaoca usluga na sekundarnom nivou van područja matične filijale i od mesta stanovanja ako je udaljeno više od 45 kilometara, a na području druge filijale postoji davalac usluga koji je znatno bliži mestu stanovanja osiguranog lica. To praktično znači, pošto je Sremska Mitrovica od Stare Pazove udaljena 55 kilometara, a do Surduka ima čak 70 kilometara, po ovoj novoj odluci, kada se ova odluka pojavi u Službenom glasniku za koji dan, građani naše opštine više neće morati da odlaze u Sremsku Mitrovicu, već će ponovo moći da se leče u Zemunskoj i beogradskim bolnicama - rekao je narodni poslanik Jovan Tišma.

Tišma je napomenuo da je opštinski odbor Demokratske stranke na sastanku u Mesnoj zajednici „Nova Pazova“ dao predlog još 2. aprila da se ovaj problem stavi na dnevni red, ali je predlog odbijen.

- Vladajuća struktura radikala i socijalista nas je tada u Mesnoj zajednici nadglasala i vidi se da njima nije stalo da reše ovaj gorući problem, već su pisali peticiju koja nije ni stigla do Republičkog zavoda. Ovo smo uspeli da odradimo zajedničkim snagama sa G17 plus i njenim poslanikom Jaroslavom Hrebikom - kaže Tišma.