nedelja 30. mart 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Zapad misli da je Srbija i bez Kosova prevelika

GLAS ISTRAŽUJE - O čemu će Srbija glasati 11. maja: Aleksandar Vulin iz novoformiranog Pokreta socijalista

Zapad misli da je Srbija i bez Kosova prevelika

Nikada lopov nije vratio ukradeno bez sile. Oni koji su uzeli Kosmet neće ga vratiti zato što smo u dobrim odnosima sa njima. Preduslov dobrih odnosa sa njima je da na krađu pristanemo i da je nazovemo poklonom

Kada je Boris Tadić na proslavi jubileja DS-a izgovorio odlučno „da“ EU, dobio je gromovit aplauz, a kada je nastavio rečenicu sa Kosovom - morao je da zamoli za aplauzlllKad ministar odbrane Srbije ne vidi pretnju u pošiljkama oružja iz SAD na Kosovo, zašto bi mu bilo važno kakva se država pravi na teritoriji za koju je zakonski odgovoran

Uoči vanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za 11. maj redakcija Glasa javnosti odlučila je da pokrene seriju intervjua sa javnim ličnostima u Srbiji, raznih političkih orijentacija, u pokušaju da dođe do odgovora na pitanje o čemu će, zapravo, građani Srbije morati da se izjasne na tim izborima. Koja bi za njih opcija od dve osnovne, sadržane u formulama „I Kosovo i Evropa (EU)“ i „U Evropu (EU) samo sa Kosovom“, bila korisnija i prihvatljivija? Da bi svima bilo što lakše da izvuku prave zaključke, odlučili smo se da svim našim sagovornicima postavimo - ista pitanja.

1. Kojoj biste platformi dali prednost 11. maja: „I Kosovo i Evropa (EU)“ ili „U Evropu (EU) samo sa Kosovom“?
Nijednoj. Zašto bi bilo koja civilizovana zemlja razmišljala o tome da može biti smanjena. Sa druge strane, kada je uopšte i na kom referendumu odlučeno da Srbija treba da postane član EU? U demokratijama to pitanje se postavlja građanima pre nego što političari preduzmu tako ozbiljne poteze.

2. Predsedniku Borisu Tadiću i dojučerašnji koalicioni partneri zameraju da unutar svoje formule „I Kosovo i Evropa (EU)“ apsolutnu prednost daje ulasku Srbije u EU. A Tadić uzvraća da su mu EU i Kosovo jednaki prioriteti. Šta je, po vašem mišljenju, prava Tadićeva pozicija i šta je u njegovom stavu dobro, a šta loše za Srbiju?
Sve je rekao govor Borisa Tadića na proslavi jubileja DS-a. Kada je prisutne zapljusnuo svojim odlučnim „da“ EU - dobio je gromovit aplauz, a kada je nastavio rečenicu sa Kosovom, morao je da zamoli za aplauz. NJegovi saradnici dobro znaju šta mu je na srcu, a šta govori po službenoj dužnosti.

KO GARANTUJE BOLJI ŽIVOT?

12. Biraju li Srbi između formula „U EU po svaku cenu“ i „Kosovo (Srbija) po svaku cenu“? Može li se takav izbor izbeći, vredi li Kosmet novih stradanja cele nacije? Imaju li današnje srpske generacije pravo da se zarad „boljeg života“ odreknu najbitnije teritorije svog duhovnog i nacionalnog identiteta?
Ko to nama garantuje bolji život zato što ćemo prestati da budemo ono što jesmo?! Ko to nama garantuje da je Kosmet poslednje cepanje Srbije? Ova vlast živi od prodaje tuđe imovine, od radničke imovine koju nisu oni stvarali, ali je jesu oteli i rasprodali. Vođeni takvim iskustvima, možda misle da imaju pravo da prodaju i Kosmet - ionako nije njihov, zašto da ga ne prodaju kao i sve ostalo što su. Nema niko pravo da prepusti ono što su sanjali, stvarali, branili, gubili i vraćali, bolji i pravedniji od njih.

3. Imaju li pravo Tadićevi oponenti kad tvrde da će se „i Kosovo“ iz formule „I Kosovo i Evropa (EU)“ faktički svoditi na pasivno ritualno ponavljanje da Beograd ne priznaje i nikada neće priznati „državu Kosovo“, uz uzmicanje pred realnim izrastanjem druge albanske države i propuštanjem prilika da se parira i onome čemu bi i slaba Srbija mogla parirati?
Kad ministar odbrane Srbije ne vidi pretnju u pošiljkama oružja iz SAD na Kosovo, zašto bi mu bilo važno kakva se država pravi na teritoriji za koju je zakonski odgovoran. Realnost stvaraju ljudi, i ona nije nepromenljiva. E, drugo je pitanje kakvi su ljudi koji prave našu realnost.

4. Smatrate li realnom Tadićevu procenu da će Srbija u EU - ako joj šanse ne pokvari „antievropski blok“ posle 11. maja - biti već za pet-šest godina i da je to za nju uslov uslova da ekonomski i državno ojača i da sačuva Kosmet?
Kada smo odlučili da hoćemo u EU? A što se tiče Tadića, tu prognozu slušam u poslednjih osam godina, kao da je vreme kada je u pitanju EU zamrznuto i dok sve teče, ono stoji na kalendaru izdatom u 2000. Tačno je da Srbija mora da ojača da bi povratila suverenitet nad Kosmetom, ali zašto bi naše jačanje dopustili oni koji misle da smo i sada preveliki. Naše jačanje je, sudeći po Tadiću, počelo pre osam godina, ali to niko, pa ni on, ne vidi. Najčešća rečenica svakog političara pred izbore jeste „samo još jedan mandat“. NJemu je ovo već drugi, njegovoj partiji bi bio četvrti. Vreme stoji, Srbija slabi, ali samo još „jedan mandat“ i sve će biti dobro. Sumnjam.

5. Ako Srbija bude u EU bar 2013. i tako istinski ojača, hoće li joj to biti dovoljno da povrati Kosmet? Koliko će Srbija time realno poboljšati svoje šanse, s obzirom na to da joj Brisel može tražiti i priznavanje „države Kosovo“, a Nemačka, Velika Britanija, Francuska i Italija teško da su priznavale Prištinu da bi uzmakle pred Srbijom koja će, iako i ojačana, biti evropska veličina trećeg reda?
Verovatno sam nejasan, pa da ponovim: ko je, gde, kada, kako, na kom referendumu odlučio da je cilj svih ciljeva članstvo u EU? Ako to, ipak, jednom odlučimo i zaista uđemo u EU, naravno da nećemo moći da utičemo na veće i moćnije. U EU se odlučuje na osnovu broja glasova, određenih preko broja stanovnika. Sve zemlje koje ste nabrojali su priznale Kosovo, njima će naš hrabri glas sigurno biti veoma važan kada budemo glasali. Ako uđemo u EU, kako ćemo odbiti da preko svoje granice puštamo nosioce pasoša Kosova, koje priznaju sve ove zemlje? Naravno da ćemo morati da priznamo što nam se kaže.

6. Plaši li vas to što se Priština i Tirana u Vašingtonu i Briselu očito bolje kotiraju od Beograda, a samim tim i mogućnost da Priština pre Beograda uđe i u EU i u NATO i da demokratska Srbija ostane kratkih rukava i ako 11. maja pobedi Tadićeva izborno-istorijska platforma „I Kosovo i Evropa“?

Ako bih verovao da u Briselu i Vašingtonu stvaraju politiku koja je objektivna i koja o Srbiji misli kao i o svakoj drugoj zemlji, naravno da bih se plašio. Ovako, pošto znamo da nema dovoljno male Srbije, nema razloga za strah, ima za zabrinutost, ima za oprez, ima za promišljanje drugačijeg spoljnopolitičkog puta. Ne možemo da se ljutimo na neprijatelje Srbije zato što imaju simpatije prema neprijateljima Srbije, na nama je da im posao učinimo težim, da svoje građane učinimo bezbednijim i zadovoljnijim, a svoje prijatelje u svetu ponosnim što su nam prijatelji i što je dobro sarađivati sa nama. Inače, sva Srbija je demokratska, ali oni koji je dele na demokratsku i nedemokratsku to nisu.

7. Politički konkurenti i kritičari Vojislava Koštunice već zvone na uzbunu i tvrde da njegova izborno-istorijska platforma „U Evropu (EU) samo sa Kosovom“ Srbiju dodatno svađa sa EU i SAD, da joj oduzima šansu da ekonomski i međunarodno ojača i tako ojačana „iz Evrope“ vrati Kosovo u svoj ustavno-pravni poredak. Šta smatrate prednostima, a šta slabostima i minusima premijerovog „garda“? Kada vam zemlju bombarduju, ubiju 3.500 građana, naprave štetu od 100 milijardi dolara, otmu 15 procenata zemlje, priznaju kao legitimno svako nasilje nad Srbima i Srbijom, zabrane da se branite, puste Ramuša Haradinaja da se bavi politikom i da uživa u novcu od trgovine ljudskim organima, onda vas pitam: šta vam je potrebno za još veću svađu i da li sa takvima možete da imate zategnutije odnose od onih koje su oni sami nametnuli i napravili.

8. Povećava li Srbija sa premijerovim „kontragardom“ - koliko god trenutno i u nekoliko narednih godina (i bez svoje krivice), kvarila odnose sa Briselom i Vašingtonom - šanse da u bližoj budućnosti sigurnije povrati Kosmet? Čuva li njime, kako tvrde iz DSS-a, bolje istorijsku tapiju da to učini pri promenjenom, povoljnijem odnosu snaga u svetu?
Nikada lopov nije vratio ukradeno bez sile, bilo da mu sila preti ili da je trpi. Oni koji su uzeli Kosmet neće ga vratiti zato što smo u dobrim odnosima sa njima. Preduslov dobrih odnosa sa njima je da na krađu pristanemo i da je nazovemo poklonom.

9. Rizikuje li Srbija išta sa formulom „U Evropu (EU) samo sa Kosovom“, s obzirom na to da je bivši nemački ambasador u Beogradu Andreas Cobel bio neoprezno iskren i dobronameran kad je otkrio Srbima dragocenu, za njih zabranjenu, istinu da će u EU biti najranije 2025?
Srbija puno rizikuje i samim ulaskom u EU (ako se jednom odluči). Rizikuje da izgubi carinsku zaštitu i da se suoči sa npr. konkurencijom nemačke hrane koju prave od nemačke države pomagani seljaci, a da naši ostanu sami bez snage i mogućnosti da se suprotstave. Cobel nam je sa velikom radošću govorio istinu. Naši vladari veruju svemu što dođe sa Zapada, a zašto nisu poverovali i nemačkom ambasadoru - ne znam. Biće da u tom slučaju ne bi imali šta da nam obećavaju, a delima nas nisu zadužili.

10. Rizikuje li Srbija sa premijerovim „kontragardom“ da ponovo bude (i bez formalnih sankcija) državno i ekonomski izolovana i kažnjavana?
Ni u jednoj izjavi prvaka DOS-a nikada nisam čuo da su sankcije bile problem ili razlog zašto je stanje u zemlji loše. Obično je za sve kriv Milošević, a sankcije nisu imale nikakve veze sa privredom i stanjem u društvu. Zašto se odjednom plaše sankcija i ko to nama preti izolacijom? Sankcije su strašne i svi koji imaju obraza da govore istinu znaju da su baš one dovele do nasilnog pada vlasti predsednika Miloševića. Mi se kao država nećemo izolovati ni od koga, ali postoje države koje žele da izoluju Srbiju, i od sebe i od ostatka sveta. Planeta nije tako mala kao što naši NATO-vernici ponavljaju.

11. Koliko su zasnovana strahovanja-upozorenja da Srbija na Koštuničinom putu rizikuje da ostane i bez Kosova i bez Evrope (EU)?
Kosmet je već uzet, od nas zavisi koliko dugo će tako i ostati, a EU nam niko nije ni ponudio, niti smo mi rekli da tamo i hoćemo.

Komentari

Ko je ovaj i cemu sluzi? Zbog cega "Glas Javnosti" uopste intervjuise ove porazene i zaboravljene politicke pajace? Zasto ga vadite iz naftalina?
Koga uopste dotice sta on ima da kaze? On je pokazao sta ume (a to je jedno veliko NISTA) i zavrsio je svoju politicku karijeru i mi smo okrenuli novi list, bez ovakvih likova.

Tebe najverovatnije boli istina,nije bitno ko je on i dali je on iz naftalina.
Hajde da ti kazem ja ko je on on je Srbski narod koji razmislja mozgom,i koji je uvideo cemu vodi politika tvog presednika ,ulicnog muzicara.Taj tvoj vizionar je doveo Srbiju na ivicu ponora i nestanka.Moras da znas i drugo sto je bitno,da u Srbskom narodu postoji jos uvek ponosa i dobrih ljudi,onih ljudi koji vole svoje.Ova istina boli a boli jos vise ako istinu ne prihvatas.Presednik svira gitaru dok Srbski narod na Kosovu nema osnovne uslove za zivot,lekovi se opet blokiraju,on ne reaguje.Reaguje kada novine objave njihove mahinacije i prevare,tada pocne da vristi.Gde to vodi,jeli to demokratija?Vi DS i ostala banda smatrate vas demokratama,ja vas pitam po cemu,ako se vec zovete demokratama to treba i da budete,a ne da se ponasate kao u vreme Titoizma...I POSLE TITA TITO.
Vase prljave igre nece moci dugo istorija se ponavlja,to sto DS radi radio je i 1941.g. Cvetkovic i Macek kada su popisali trojni pakt,ali Srbin je ustao i tada i rekao :BOLJE RAT NEGO PAKT.
Nikada nisam bio nacionalista,ali sam se promenio i sebe smatram VELIKIM SRBSKIM NACIONALISTOM,ali Nacionalistom iz nekog drugog konteksta,nacionalista koji ne mrzi druge nacije ,nacionalista koji voli i postuje svoju veru i naciju,nacionalista koji se nikada nece prodati za saku para..Ja sam ponosit Srbin dok si ti niko jer nemas ni imena a kamoli vere i ponosa.
KOSOVO JE SRBIJA

Ovaj anonimni pita ko je ovaj porazeni? Prvo i osnovno prestavi se kao sto to dolikuje covjeku koji ima svoj ponos i dostojanstvo.A ja cu ti odgovoriti da je ovaj koji tebi i svim takvima kao ti, mnogo smeta neko ko zastupa posteni narod Srpski.Sve sto je navedeno u ovome tekstu je surova stvarnost. Sve sto je bio cilj ovog teksta je da se svome narodu pokusa kazati samo deo opasne buducnosti koja dolazi kao viseglava azdaja, koja u svojim celjustima vec drzi razvaljenu Srbiju.Koristi se nesposobnost pravilnog rasudjivanja i zastrasivanje naroda da ce biti jos gore ako bude drugacije. Te metode su uzete od onih koji su nas isto kao i ovi koji su sada na kormilu drzave decenijama lagali i manipulisali gurajuci nas u beznadje.Srbi moraju da vise misle kako da iskoriste svoje mogucnosti i da se okrenu vjekovnim prijateljima, a ne onima koji na nama isprobavaju novo oruzje otimaju nam kao najveci cinici dijelove teritirije.Otkinu ti desnu ruku i onda te jos ubjedjuju da ce ti dati protezu koja je bolja od prave ruke i da su tu amputaciju uradili iz velike ljubavi prema nama jer je to u nasem interesu.To je Evropa danas. Neznam dali je ikada bila drugacija? Sumnjam.

Zato sto je dobro cuti svacije misljenje i svako ima pravo da ga iznese. Pogotovo u situaciji u kojoj je Srbija sada. Isto kao sto ga i vi i ja sada iznosimo.

Uz to, clanak je, po mom misljenju, izuzetno dobar i slazem se sa najvecim delom sto je covek rekao, iako se nikad nisam slagao sa njegovim izborom stranke. Takodje, izbor stranke je bio samo njegov izbor, na sta ima pravo.

nemoj da se ljutis ili vrijedzas ali neutralno gledajuci ovaj covjek je iznio brojne cinjenice i tvoj komentar omalovazava njega a ne tekst . mislim da ti je los i stetan komentar..

A ko si ti anonimuse? Ja ne znam ni ko je ni odakle su ga izvadili ali ako pazljivije procitas tekst videces da je svaki njegov komentar istinit i na svom mestu!

Kome se ne svida pojavljivanje srpskih patriota neka poljubi i ostavi.Ima Kohaditore pa citaj.Bravo Glas Javnosti,samo tako nastavite. Dobro je da je dusmanima muka ,kada se susrecu sa istinom.Zivela Srbija

A ko si pa ti - pa da ga ocenjujes na takav nacin?
Mislis da je tvoje misljenje najpametnije?

Mora da si radikal... Pu!

A U cemu je problem ako se cuje misljenje razlicitih ljudi?Zato stose ti i tvoji idoli ne slazete sa tim?

Nemoj lajati bez veze.Prvo razmisli sta je rekao i da li je tacno.

Neznam prethodni komentar kako misli da su okrenuli novi list, pa vidi se po novom listu kako propada Srbija.Posto ja one zute analit,istor,ne mogu da i skuvam ja i ne citam pa i ti ne moras ovog gospodina. Bravo Vuline svaka ti e na mestu. KOSOVO JE SRCE SRBIJE.

Taj iz naftalina ti hoce da otvori oci i vidis o cemu on govori.Odosmo dodjavola sa ovima koji su dosli posle ovoga iz naftalina.Zivimo od enormnih pozajmica i rasprodaje onoga,sve sto su godinama stvarali bas ovaj iz naftalina,a ti to zaboravio i pitas ko je taj.Zahvaljujuci tim iz naftaina,moci ces da jos koju godinu rasprodajes sto se ima rasprodati,da bi preziveo.Taj iz naftalina ti je branio Kosovo i Srbe,dok ovi danasnji samo misle na vlast,koji su nas stavili pod Nato protektorat i doveli Srbiju na dno.

A sto anonimus uopste nesto komentarise?

Kolega sta te muci istina?

Netreba se brinuti 3-Svetski Rat je poceo kada budu padale atomske bombe setite se Kosova!Nemojte se cuditi zasto?Nepravda velika i Svet mora i onako da ode 6milijardi ljudi a ONI kazu ima mesta samo za 500miliona ljudi! Kosovo je samo nagazna mina-FITILJ! Kina prva roknuce EU i Francuze jer guraju i otimaju Tibet!Zato Amerika trci da instalira "raketni stit"nad Evropom.

Covek prica onako kako jeste i ovo sto je rekao treba pustati 24h ds-tadicevim idiotima na uvo, a tebi anonimni treba lupati klempe sto pre.

iz naftalina su povadjeni ovi sto su danas na vlasti,jedni jos 1990.a drugi 2000.a Vulin nikad nije izgubio,izgubila je srbija dobitkom DOS -a.

Bas me prijatno iznenadio ovaj Vulin. Uvek sam mislio da je on neka fukara sa B92 ili nekih srodnih filijala. A ono kod njega i domacinskih poriva i principijelnosti i stvaralacke dinamike. Mozda bi bilo dobro ako bi malo pomogao Voji (Kostunici). U svakom slucaju neka ti je Bog na pomoci u tvojim istrajavanjima na istini i principijelnosti. Propasce i Evropa ,ako Bog da, pa ce svako da iz nje iznese ono sto je u nju i uneo. Raspasce se, ko Bog da,mozda i pre nego Srbiju u nju pozovu a posto Srbija provede referendum po pitanju ulaska, odnosno ne ulaska u jos uvek postojecu Evropsku Uniju, Uh sto mi se gadi ovo unija , predpostavljam i ogromnoj vecini Srba,puj.

A sta to nije istina? bez obzira sto neki i ne poznaju doticnog gospodina?Da Evropa nece mozda da stane na nasu stranu? Da ce mozda NATO da nam plati za ono sto su unistili?Da Amerika mozda ne bude rekla: vracamo Kosovo Srbiji, samo smo se salili?

Kad si mali svako te Tuca!
Za bolji put i slobodu Srpskog naroda, i sto dalje od KOLONIISTICKOG ROBOVANJA OD E"U", samo sa
K S T U N I C O M, ne robovi i kolonija nicija,
Nedaj se SRBIJO

Da, "ako izglasamo Tomu , dobicemo sankcije" - to je bila predizborna kampanja...
A kad smo izglasali Tadica , ovi su proglasili Kosovo svojim. Tadic im je obecao da nece biti reakcije..

Da sam Vulin bilo bi me sramota da se i na ulici pojavljujem, kamoli da se slikam za novine. I Sloba i Mira i Mirko Marjanović zaslužuju više poštovanja nego ovaj, oni su barem bili svoji ljudi, ovaj je uvek bio trabant i ljigavac. Zbog tebe i takvih kao ti Vuline je i otišlo Kosovo. A koliko vidim i Evropu hoćete da nam oduzmete.

Ovaj covek zna sta prica.Svaka rec je istinita a sto drugi veruju u bajke , to je njihov problem.Srbijo osvesti se .Zar svi stvarno mislite da je Srbija bombardovana zbog Milosevica?Ako je tako , ja vas sve stvarno nzalim.Srbija je bombardovana zbog Milosevica , isto tako kao sto je Irak , gotovo , unisten radi Sadama Huseina.Da zivite u inostranstvu i da pricate sa narodom koji tamo zivi , ne bi ziveli u tim bajkama.Srbija u EZ nikada nece uci i o tome su brujale sve novine koje su bile u posedu pisma , upravo o Srbiji da NIKADA nece u EZ.Okrenite se oko sebe , ne dozvoljavajte da vas politicari vuku za nos , jer njih jedino interesuje vlast a ne zivot naroda Srbije.Tadic je udruzuje sa strankama , koje rade na daljem cepanju Srbije.Neko veoma dobro slusha Nemce i Amerikance i Srbija ce biti ista kao pre 1918.Zar ne vidite da se na tome radi?A mi imamo politicare koji su veoma poslusni i rasparcuju Srbiju komad po komad.Sela su ostala prazna , malo je radnih mesta i Srbij apropada svjom krivicom.Vojsku nemmao i ako se Shiptari ustreme n anas , kako pisu po svim svetskim forumima, nece od nas ostati bas nista.Politicari a znamo i koji , unistili su sve , pa cak i ono sto bi nma posluzilo za odbranu nase dece.E pa te politicare , treba u zatvor i na sramni sud.Nema zemlje u svetu oja nem asvoju Armiju.Pa cak je i Svajcarska stvorila vojsku .Srbija je sada kao mish , nmedju mnogo macaka.Bilo koja da se zaleti , zna mu se kraj.Mi smo okruzeni neprijateljima , ma koliko im se udvarali.Hvala Bogu da jednom neko kaze pravu istinu.

Анонимни, из ког нафталина Америка извади Тадића за председника а није имао ни држављанство Србије?Видим да би да владате даље него комунисти али сте толико трули,са кесама испод очи од банчења по кафанама да ће за Србију сванути једна нова зора.НАТО деца цвећа вену од туге што Срби недају Високе Дечане за шаргарепу.

Predvidjanja su tacna, resenja, opet, nisu ponudjena. Sve ovo znamo i od 1975. kada su se prve mape u EU pojavile sa Srbijom od Kursumlije do Beograda.
Resenja!? nisu ponudjena nikada.
I danas svi intervjui zavrsavaju bez rezolucije nasih problema, problema koji nas drze skoro u agoniji: 1) ko su nasi lideri koji ce uvek zastupati nase/srpske interese a ne interese EU ili NATO ili neoliberals, 2) gde su ideje/ planovi/platforme koji ce nas voditi u sledecim decenijama/vekovima, koji se ne mogu promeniti bez opsteg koncenzusa, 3) ko su nasi saveznici na koje se mozemo uvek osloniti, 4) odakle dolazi nas budget i nase naoruzanje, 5) koje su assosijacije kojima cemo se pridruziti za dobrobit svakog Srbina. Jedini interes za nas je srpski interes!
Ne moze se vise trpeti istorijsko slepilo i zaboravnost. Ne secamo se polovine izginulog muskog stanovnistva spremnog za pusku 1914/1918, ne secamo se preko milion i po ubijenih za vreme drugog svetskog rata, stotine hiljada ubijenig i raseljenih za vreme devedesetih i na pocetku ovog veka, nismo napravili niti jedan muzej holokausta za srbe ubijene u poslednjih 650 godina. Spremni smo da napadnemo one koji pokusavaju da nas uvere da moramo imati svoje ime, nepokolebljive planove, nasu jedinstvenu istoriju i tako predstaviti nase stavove. Neverovatno. Gde su vodje, gde su resenja?
I gde je uloga obicnog Srbina!?

Gospodin Vulin prica gluposti. Koliko ja znam skoro 80% gradjana Srbije je za ulazak u EU i taj podatak je odavno objavljen i prihvacen i od SRS-a i od DSS-a, a on kaze da mi necemo u Evropu. Gde ste ovog nasli da nam soli pamet?
Nego, dajte da vidimo sta kazu Gorica Gajevic, Borisav Jovic, Zoran Lilic i ostali davno zaboravljeni marginalci poput ovog, kojeg ste intervjuisali.
Ovo istrazivanje se pretvara u fijasko!!!

Kada su domaci i strani faktori devedesetih godina u proslom veku poceli da nam rasturaju bivsu drzavu , u toj jako losoj situvaciji sva srpska politika se jako lose snasla . Dok su drugi narodi u bivsoj Jugi sebi stvarali sopstvene drzave srpski politicara koji su tada bili na vlasti zeleli su da sacuvaju ono sto se vise nije moglo sacuvati i sto niko vise u toj bivsoj drzavi nije zeleo da sacuva tvorevinu zvana zagorceve Jugoslavija . Zato se to desilo sto se desilo svi narodi su dobili svoje drzave samo srbi ostase kratkih rukava , sto svojom glupom politikom ali vise od stranih faktora koji su zeleli da uniste Jugoslaviju sa jedinim ciljem da bi kasnije lakse razbijali Srbiju i sve sto je srpsko. Posle strasnog razaranja Srbije u proslom veku , sada se dobro zna zasto je Srbija tada tako krvnicki razarana prvo da bi je mogli da pocepaju , drugo da u Srbiju na vlast dodju one snage koje ce pomoci to cepanje a to je bivsi DOS . Nemojte misliti da ja sa ovim komentarom stitim rezim koji je bio pre DOS-a , ali ovi DOD-ovci su po meni licno zadali smrtni udarac drzavi Srbiji i njenim narodima . Isto kao sto su to nekada uradili slovenci i hrvati bivsoj Jugi i sada ti isti strani faktori od slovenaca pa prema dole razbijaju Srbiju . Na brdu pored Kranja razbijena je bivsa Juga meni se cini da ce na tom istom mestu biti razbijene E.U. i Srbija . Sto se tice Kosova ono nije oteto diplomatijom i pravnim putem nego ratom i nasilno , jedino se tako moze i da vrati drugacije nikako ili se Srbija moze za sva vremena da pozdravi sa tim delom svoje teritorije . Ako na sledecim parlamentarnim izborima u Srbiji pobedi opcija za E.U. (nisam protiv te unije , ali samo na posten nacin kako su i do sada ostale zemlje postale clanice) a ne opcija onih koji su da se sacuva celovitost Srbije mozemo slobodno kazati zbogom naso otadzbino za sva vremena , osta ce mozda jedan mali deo koji ce se zvati Srbija . Orao.

Meni je vaznije sta kaze u ovome trenutku, a sve sto je rekao je istina!
U danasnje vreme je istina neistina a neistina istina! Nema nikakve logike,
ovo majmuni nas vec 8 god. zavitlavaju kako ce nam biti bolje a sve je gore.
Sve prodadose narod sve siromasniji, Srbija sve manja,a oni bi zarad jednog
"clanstva" u neko drustvo koje nas decenijama gazi, koje nas i nece
da poklonimo Kosovo.Treba da se ponizimo jos vise i da pruzimo ruku
onima koji nas iz sve snage guraju u rupu i bez ikakve grize savesti sto unistavaju 9 Mio.
ljudi, jos cinicno u lice smeju.A da,;cim je nesto lose onda se za sve krivi pokojnici i Radikali.
Naravno;), ponekad se pitam narode gde vam je mozak da li imate oci da sve sagledate, ja razumem da ima ljudi koji se ne bave politikom ali ovo je vise nego ocigledno da nas vec skoro citavu deceniju vuku za nos, a mi nista ne preduzimamo da to sprecimo.Jedino sto nam je ostalo je vera u Boga i nasa mukotrpna istorija koja nam se celo vreme ponavlja, zato sto smo samo posmatraci i zato sto nasim zivotima kreteni upravljaju.
Nek nam je Bog u pomoci!

Svaka cast, brate!!!! Bolno, ali istinito!

Ko je ovdje pajac? Odmah da se ogradim: Nikad nijesam bio pristalica Milosevica i SPS-a. Milosevic je bio lukav takticar, katastrofalan strateg. Politicki background njega i njegove supruge je jasan.
Da li je tacno da su USA, Nato i Evropa bombardovale Srbiju 78 dana, izmanipulisale nezavisnost Crne Gore, otele Kosovo? Jesu li nam to prijatelji i saveznici? Prestanite sa tim nebulozama i okrenite se sebi i pravim srpskm nacionalnim interesima. Osvijestite se! Sadasnja Amerika nema veze sa nekadasnom koja nam je bila saveznica. Da bi se promijenio odnos Amerike prema Srbiji potrebno je da propadne Americka Imperija i obnovi se Americka Republika. Ako mislite da je to nemoguce sjetite se Sovjetske Imperije. Srbija mora da definise realnu spoljnu politiku koja nije bazirana na evropskim maglama. Koliko je godina proslo otkada ste skinuli Milosevica? Sta se promijenilo u stvarnom odnosu EU i USA prema Srbiji? Jos jednom: Osvijestite se!