sreda 29. avgust 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Krivična prijava protiv opštinara

Krivična prijava protiv opštinara

KRUŠEVAC/ĆIĆEVAC - Miloš R, glavni stručnjak za poslove finansija i investicija u opštini Ćićevac, osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i krivično delo falsifikovanja službene isprave. Policijska uprava u Kruševcu potvrdila je da su protiv njega, kao i protiv odgovornih u ZTR „Izolacija invest“ Velibora J. i Diane I. podnete krivične prijave.

Sumnja se da je Miloš R. u svojstvu glavnog stručnjaka za poslove finansija i investicija u opštini Ćićevac u vremenu od juna do novembra 2006. godine iskoristio službeni položaj u nameri da ZTR „Izolaciji invest“ iz Padeža pribavi imovinsku korist od 1.439.376 dinara. To je učinio tako što je doveo u zabludu odgovorna lica u opštini Ćićevac da u potpunosti izvrše uplatu „Izolaciji invest“ po ugovoru o preuzimanju radova. On je potpisao i overio pečatom opštine prvu privremenu situaciju od 13. septembra 2006. godine, kao nadzorni organ i investitor, iako je znao da ugovoreni radovi nisu izvedeni u potpunosti, navodi se u policijskoj krivičnoj prijavi.

Drugoosumnjičeni Velibor J. u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za svoju radnju u iznosu od 1.439.376 dinara sastavio je prvu i kao izvođač overio pečatom okončanu situaciju. Trećeosumnjičena Diana I. sačinila je i svojim potpisom i pečatom radnje overila otpremnice neistinite sadržine. Velibor J. kao odgovorno lice je takve otpremnice predao na knjiženje u svom knjigovodstvu kao da su istinite.