utorak 29. april 2008.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Tijanića brani premijer

Tijanića brani premijer

BEOGRAD - Sukob Aleksandra Tijanića, direktora RTS-a, i Roberta Tomaša, člana LDP-a, koji se dogodio u nedelju izazvao je oprečne reakcije u javnosti, javljaju agencije.
Tako je predsednik Vlade Srbije i lider DSS-a Vojislav Koštunica juče stao na stranu Tijanića i izjavio da bi princip zaštite novinara morao da važi i za direktora RTS-a kao što važi i za sve druge novinare.
- Meni je neobjašnjivo da pojedine političke stranke napadaju čoveka koji je isto poslenik novinarske profesije. On je u nekoliko navrata bio izložen različitim vrstama napada - rekao je Koštunica na konferenciji za novinare DSS-a u Beogradu.

S druge strane, Socijaldemokratska unija saopštila je da je Tijanić u nedelju zloupotrebio informativni program RTS-a, naređujući da se čita napad na stranke i ljude koji nemaju nikakve veze sa njegovim fizičkim obračunom sa aktivistom LDP-a Robertom Tomašom.

- To je najklasičniji primer zloupotrebe i manipulacije takozvanog javnog servisa, koja je zakonom zabranjena - ocenila je SDU.

Ta stranka je postavila pitanje šta još treba da Tijanić uradi da bi demokratska javnost zatražila njegovu smenu.
Inače, Tomaš je optužio Tijanića da ga je u nedelju fizički napao posle verbalnog duela u blizini beogradske Autokomande, a Tijanić je rekao da ga je Tomaš napao, najpre verbalno, a potom i fizički, i u izjavi za javnost je izneo tvrdnju da je napad posledica hajke koju protiv njega vode pojedine stranke.