utorak 29. april 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Peković odlazi u Panatinaikos

Trener Partizana Duško Vujošević priznao da ostaje bez najboljeg igrača

Peković odlazi u Panatinaikos

Partizanova košarkaška sekcija iz godine u godinu osvaja sve što se osvojiti može. Svaki nastup u Evroligi je ubedljiviji od prethodnog. Međutim, svako novo leto znači i novi rastanak među „crno-belima“. Fantastični košarkaši iz godine u godinu napuštaju Humsku i uvek iznova sledi rekonstrukcija tima pod budnim okom trenera Duška Vujoševića. Nema sumnje da će tako biti i ovog leta, pošto je stvar o kojoj se dugo priča od ovog vikenda zvanično potvrđena. Centar „crno-belih“ Nikola Peković odlazi ovog leta u grčki Panatinaikos, ekipu našeg trenera Željka Obradovića čiji je bio dželat ove sezone u Evroligi.
- To je skoro završena stvar - potvrdio je Vujošević. - Jednostavno, naša materijalna situacija je takva da nismo imali odbranu od toga. Ono što je kod Nikole jako važno je da on igra kao da će do kraja karijere ostati u Partizanu.

Saradnja između Duška Vujoševića i Nikole Pekovića biće nastavljena i kada odlični centar bude otišao iz Partizana, ali ne zato što će trener „crno-belih“ preuzeti Panatinaikos, već zato što je „profesor Dule“ selektor Crne Gore, reprezentacije za koju je Peković odabrao da igra.

- On je pošten momak, što pokazuje i njegov odnos prema klubu. Nadam se da će ovim tempom nastaviti da se razvija i u drugom dresu. Neke utakmice je odigrao spektakularno da to ni sam nisam očekivao, pogotovo na početku Evrolige. Mnogo toga je do sada doneo Partizanu - ishvalio je Vujošević svog centra.

Komentari

Nikola, zelim ti mnogo uspeha u dresu Panatinaikosa!!! Ti si ponos Partizana. U srcima svih Grobara ces uvek imati posebno mesto. Nadam se da ces za nekoliko godina ponovo obuci crno-beli dres.