utorak 29. april 2008.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > I zdravlje i nagrada

Kampanja "Ostavi i pobedi 2008" - pravi momenat da prekinete pušenje

I zdravlje i nagrada

Ako od 2. do 28. maja izdržite bez cigareta, možete osvojiti novčane nagrade. Rok za prijave ističe sutra

"Ostavi i pobedi 2008" naziv je kampanje koja se tokom aprila i maja sprovodi širom Srbije, a u kojoj se pušači motivišu da se oslobode ovog poroka. Onima koji od 2. do 28. maja izdrže bez cigareta pruža se šansa da osvoje novčane nagrade. Izvlačenje je 31. maja na Svetski dan bez duvanskog dima.

Rok za prijavljivanje u Centru za promociju zdravlja gradskog Zavoda za javno zdravlje Beograd (GZZJZ) i domovima zdravlja ističe sutra. Važiće i prijave iz dnevnih novina, saznajemo od Gordane Tamburkovski iz GZZJZ. Popunjeni listić se može poslati i poštom, na adresu: GZZJZ, Bulevar despota Stefana 54a.

U kampanji mogu da učestvuju punoletna lica sa najmanje godinu dana "pušačkog staža". Za nagrade mogu da konkurišu i nepušači koji popune prijave, a koji podržavaju pušača da ostavi pušenje. Za stručnu pomoć pušačima su na raspolaganju savetovališta u domovima zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama.

Kampanju sprovode instituti za javno zdravlje u saradnji sa zdravstvenim ustanovama, a organizatori su Ministarstvo zdravlja, Komisija za prevenciju pušenja i Kancelarija za kontrolu duvana.