utorak 29. januar 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Amaterski simpatično

Prošlog vikenda u hali Ekspo XXI održan sajam „Dani venčanja“Amaterski simpatično

Amaterski simpatično

Bilo bi pogrešno zaključiti da prvi dvodnevni sajam „Dani venčanja“, održan minulog vikenda u beogradskoj hali Ekspo XXI, nije ispunio očekivanja pošto je već prvi pogled na izložene štandove i slabo interesovanje posetilaca razbio svaku iluziju da tu nešto i treba - očekivati!

Dobra ideja, puno energije i osetno uloženi trud nisu ovoj sajamskoj manifestaciji doneli ništa više od opštih - simpatija! Slabo interesovanje izlagača i zalutali znatiželjnici ukazivali su da ili propaganda nije dobro urađena ili da je u prestonici sve manje onih kojima je stalo da mu venčanje protekne svečarski i u adekvatnoj garderobi.

Ipak, posebna priča su modne revije, tačnije modna revija održana prvog dana sajma. Redakcija luksuzno opremljenog časopisa Veo, kao organizator ovog dela sajamske priredbe, učinio je dosta da ona u jednom svom delu bude zanimljiva, ali se u onom u drugom (važnijem) pokazala u skromnom, da ne kažemo - amaterskom izdanju! Bez adekvatne rasvete, dobrog ozvučenja i profesionalnih manekena, revija venčanica i muške mode se pokazala tek nešto iznad niskobudžetne manifestacije namenjene malom društvu u ćošku kafića! Ne znamo da li je te iste večeri kreator Darko Kostić baš zbog ovako neodgovarajućih uslova za održavanjem revije otkazao učešće u poslednji čas (?!), mada se posle svega čini da i nije mnogo - pogrešio! Doduše, u modnim krugovima se pričalo da su još neki dizajneri izbegli pojavljivanje na ovom sajmu, jer im je učešće na istom tipu smotre za sedam dana u hotelu „Hajat“ uslovljeno obaveznim - neučestvovanjem na „Danima venčanja“! Ako je to zaista tako, onda je to ružno, monopolistički i klanovski, pa makar se radilo i o tako lepom danu kao što je onaj kada se nose venčanica i svečano odelo.

NOVINARKE KAO MANEKENKE

Jedina svetla tačka ove manifestacije bila je originalna ideja da se u ulozi manekenki ovom prilikom nađu novinarke različitih medijskih kuća koje su i pored loše organizacije ipak uspele da od događaja naprave interesantnu zabavu. Kako bi one zablistale na pisti pobrinuo se čuveni frizer Aleksandar Kapriš i saloni venčanica „Dar“i „Klara M“. Za neobičnu koreografiju potrudila se legenda baleta Nika Davidova.

S obzirom na to da je sajam „Dani venčanja“ najavljen i za narednu godinu, onda se ovaj može smatrati kao ona narodna da se „prvi mačići u vodu bacaju“. Sve ostalo ide u zaborav, ali u očekivanju da sledeći put sve bude mnogo bolje. I ozbiljnije, naravno!