nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti - ukratko...

Vesti - ukratko...

SENT ČARLS

Najgluplji lopov  na planeti

Tridesettrogodišnji Amerikanac Timoti Skot Šort sigurno će ući u najužu konkurenciju za najglupljeg lopova. Naime, pošto je ukrao kompjuter i štampač, koji su bili zaštićeni šifrom, kradljivac je pomoć potražio baš od vlasnika!?

Šort je iz kancelarije za izdavanje vozačkih dozvola ukrao specijalni štampač koji se koristi za ispisivanje vozačkih dozvola u Sent Čarlsu u državi Misuri. S printerom je ukrao i kompjuter u kome su bili podaci i fotografije skoro 500 stanovnika Misurija. Međutim, kompjuter je bio zaključan posebnom šifrom koju lopov nije mogao da „razbije“, pa je odlučio da nazove tehničku podršku firme iz koje je ukrao opremu i pita ih da mu daju drajvere kako bi štampač mogao da koristi na svom kompjuteru. Prema rečima specijalnog agenta Džona Buša, neko ko se predstavio kao Skot nazvao je službu za korisnike i raspitivao se o kupovini drajvera za model printera koji je bio ukraden. Agent Buš je prepoznao ©Šortov glas, jer ga je već bio čuo u nekoj drugoj istrazi.

Kada je video broj s kojeg je lopov zvao, povezao ga je s drugim slučajem krađe lako ga pronađen. Š©ort je optužen za krađu i posedovanje uređaja za izradu dokumenata i preti mu 10 godina zatvora i kazna od 250.000 dolara.

LONDON

Priručnik za  mesečarenje

 Porast broja mesečara među hotelskim gostima podstakao je jednog od najvećih lanaca hotela u Velikoj Britaniji da svoje osoblje obuči za „profesionalno“ suočavanje sa tim fenomenom. Kompanija „Trevelod“, koja ima više od 300 hotela širom Velike Britanije, saopštila je da je mesečarenje u porastu i da su 95 odsto mesečara muškarci koji tumaraju u snu, najčešće oskudno odeveni ili potpuno nagi.
U priručniku, koji je uprava podelila osoblju, piše, na primer, da na recepciji mora uvek biti velikih peškira u slučaju da „treba zaštiti dostojanstvo gosta“. Kompanija navodi da mesečari imaju običaj da recepcionere pitaju gde se nalazi toalet, da li mogu dobiti novine, ili da li mogu da se odjave jer kasne na posao. Istraživanja su pokazala da je mesečarenje često posledica stresa, alkohola, jedenje sira ili previše kofeina. Obično se javlja sat ili dva posle odlaska u krevet, kada čovek utone u dubok san.

NASIRIJA

Ulovio ajkulu  u Eufratu

 Jedan ribolovac iz iračkog grada Nasirije bio je zapanjen kada je u mreži ugledao morsku ajkulu dugu dva metra koja nije preživela avanturu u vodama Eufrata. Ajkula teška 110 kilograma uhvaćena je nedaleko od sela Al Fadajlija, oko 150 kilometara severno od ušća reke u Persijski zaliv. Doktor Nazah Rasul, sa koledža u Nasiriji, gde je telo životinje preneto, izjavio je da je to prvi put da je u Eufratu pronađena ajkula.
- Zalutavši u reku, ova ajkula, koja inače živi samo u dubokoj i slanoj vodi, počinila je samoubistvo - rekao je on. Samo jedna vrsta ajkule, takozvana ajkula bik, poznata je po sposobnosti da neko vreme preživi u slatkoj vodi. Ponekad se može videti u vodama Tigra, čak i u blizini Bagdada, odnosno više stotina kilometara od Persijskog zaliva.

LOS ANĐELES

Travolta bi da vozi „spajsice“

 Holivudski glumac Džon Travolta, koji, kada ne radi svoj posao, pilotira, ponudio je svoje usluge grupi „Spajs grls“, pošto se pročulo da popularne britanske pevačice nameravaju da iznajme putnički avion kojim bi putovala tokom predstojeće svetske turneje. Travolta je vlasnik privatne flote aviona i jedini čovek u SAD koji je vlasnik „boinga 757“. „Boing 757“ koji će „spajsice“ iznajmiti i koji će se zvati „Spice Force One“, kao aluzija na avion „Air force one“ kojim lete američki predsednici, uskoro bi trebalo da bude inaugurisan sa velikom pompom. Avion potpunog komfora, koji će imati čak i jaslice za decu, omogućiće Viktoriji, Geri, Mel Bi, Emi i Mel Si da udobno putuju sa svojim porodicama, frizerima, šminkerima, stilistima i telohraniteljima.