nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > U klinču sa sobaricom

Srpski bokser Zoran Mitrović izazvao incident na SP u Čikagu

U klinču sa sobaricom

Mitrović navodno pogrešno protumačio raspoloženje devojke i predložio joj nemoralnu ponudu da odu u krevet. Predsednik AIBA preti diskvalifikacijom kompletne reprezentacije

Na Svetskom prvenstvu u boksu, koje je na programu u Čikagu, dogodio se veliki skandal u kome je glavni akter Srbin. Prema dopisniku hrvatskog Jutarnjeg lista, u zvaničnom hotelu „Palmer Haus Hilton“ srpski bokser Zoran Mitrović pogrešno je protumačio raspoloženje jedne sobarice i predložio joj nemoralnu ponudu da odu u krevet. Devojka je posle incidenta slučaj prijavila organizatoru Svetskog prvenstva, ali ne i policiji, tako da se Mitrović izvukao bez posledica za nesmotren postupak.

Zbog ovoga skandala, predsednik Međunarodnog amaterske bokserske asocijacije (AIBA) Tajvanac Čing-Kuo Vu u petak je sazvao vanredni sastanak svih vođa delegacija i selektora na kome je rekao da se bokserska družina na SP suočila sa situacijom koja se graniči s kriminalom i da će AIBA sledeće ispade kazniti diskvalifikacijom kompletne reprezentacije.

Ipak, pisanje hrvatskih medija trebalo bi uzeti sa rezervom, jer je selektor „vatrenih“ Pero Tadić posle poraza njegovog boksera Vedrana Đipala od Crnogorca Milorada Gajovića u drugom kolu teške kategorije pronašao banalan razlog.

SRDIĆ ISPAO

Srbin Branko Srdić (do 91 kg) nije uspeo da se plasira u osminu finala prvenstva sveta u kategoriji do 91 kilograma pošto je poražen od Džona Svinija iz Irske sudijskim prekidom u četvrtoj rundi. Srdić je u treću rundu ušao sa prednošću od 10:7, ali je tada na scenu stupio ringovni sudija. Oba rivala su izmenili po nekoliko udaraca, ali je sudija dva puta brojao Srdiću, dok je Ircu dopuštao da boksuje prljavo. Kada je Srdić krenuo na sve ili ništa, sudija mu je treći put brojao i prekinuo meč.

- Vedran je izgubio zbog sprege pravoslavnog lobija?! Rusi i Ukrajinci drmaju sudijskom organizacijom koji su svog Crnogorca progurali u osminu finala. Verovatno im je više bilo stalo da Đipala sklone sa puta nego da pomognu Gajoviću. Ali tako je to kad Hrvatska nema sudiju u Čikagu, jer nemamo nikoga da nas zaštiti - smatra Tadić, koji je nervozno zamolio trenera srpske reprezentacije Dragana Vujkovića da napusti njegovo društvo pošto je on smatrao da Hrvat nije taktički dobro boksovao u duelu sa Crnogorcem.