nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Preforsiran u reprezentaciji?

Neizvestan datum povratka Nemanje Aleksandrova u ekipu Crvene zvezde

Preforsiran u reprezentaciji?

Koliko talenta, toliko i malera. Jedan od najperspektivnijih mladih igrača Evrope Nemanja Aleksandrov (20, 210 cm) nastavlja svoju borbu s povredama, koja traje od februara 2005. godine i meča tadašnjeg Refleksa sa Bosnom. Povreda ukrštenih ligamenata kolena odvojila je sjajnog krilnog centra Crvene zvezde 20 meseci od parketa, a taman kada je strah ostao u ružnoj prošlosti, Aleksandrov je osetio nove tegobe tokom letošnjih priprema reprezentacije za EP. Naposletku, samo nekoliko dana pred odlazak u Španiju, Aleksandrov je povredio kvadriceps leve noge, „načete“ baksuznog 26. februara 2005. godine. Nemanja se do danas nije vrati na parket...

- Svakodnevno radim sa kondicionim trenerom Predragom - Batom Zimonjićem na jačanju povređenog kvadricepsa. Postepeno se vraćam, ne želim da prenaglim i da stvorim novi problem. Ne znam kada ću se tačno priključiti saigračima, ali prema nekim prognozama to bi moglo da se dogodi za otprilike dve nedelje - objašnjava za Glas Nemanja Aleksandrov.

U Crvenoj zvezdi nisu želeli od početka sezone da se oglašavaju o Nemanjinoj povredi. O ovoj temi nije hteo juče da priča ni lekar kluba sa Malog Kalemegdana Vladan Vukomanović, ali nezvanično saznajemo da su „crveno-beli“ nezadovoljni što je Aleksandrov navodno preforsiran tokom priprema reprezentacije.

- Pretpostavljam da je preveliko opterećenje uticalo na istegnuće mišića. Vremenom se situacija samo pogoršala. Ne bih ulazio u procene da li su me letos isforsirali. Stvarno ne znam... Možda i jesu, možda su mogli da budu taktičniji prema meni, možda i nisu... To sada nije ni bitno, važno je samo da se uspešno oporavim. Navikao sam se na ovakvu situaciju, psihološki sam jak. Nadam se da ću se izboriti za mesto u ekipi, pošto saigrači odlično igraju u novoj sezoni - smogao je snage da se našali Nemanja Aleksandrov.