nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Poništavaju odluku i vraćaju predsednicu

Snežana Banković-Đokić ostaje na čelu Skupština opštine Knić

Poništavaju odluku i vraćaju predsednicu

KRAGUJEVAC - Snežana Banković-Đokić, iako je na porodiljskom odsustvu, i dalje je predsednica Skupštine opštine Knić. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ocenilo je da su odluke sa sednice održane 19. oktobra suprotne zakonu i Ustavu i obavezale knićanske odbornike da ih u najskorijem roku ponište.

- U konsultaciji sa sekretarom i najstarijim odbornikom Skupštine opštine, u ponedeljak ćemo doneti odluku o sazivanju sednice. Saglasno tumačenju koje je dalo ministarstvo, dopunićemo dnevni red tačkama o poništavanju odluka nelegitimno sazvane sednice od 19. oktobra, na kojoj je smenjena predsednica - izjavio je Bratislav Nikolić, predsednik opštine Knić povodom oglašavanja republičkog ministarstva.

- Ohrabrilo me obećanje republičkog ombudsmana da će se svojim autoritetom založiti za izmenu postojećeg Zakona o radu i da će učiniti sve da se smanji diskriminacija žena u Srbiji na ovakav način. Najvažnije je da se vraćam „u normalu“. Obaveštena sam da bi na narednoj sednici trebalo da se izabere novi potpredsednik koji će me zamenjivati - kaže Snežana Banković-Đokić.

Bivši potpredsednik Skupštine opštine Knić Milija Radonjić iz demokratske stranke podneo je ranije ostavku na tu funkciju i umesto njega biće izabran novi potpredsednik, koji će do povratka Snežane Banković-Đokić obavljati sve poslove predsednika SO.

- Najmanje dva od četiri odbornika iz reda Demokratske stranke glasaće za poništavanje odluke koja je donesena 19. oktobra. Oni će konstruktivno doprineti radu Skupštine, ali će ostati opozicija - izjavio je Dragan Planić, predsednik Gradskog odbora DS-a u Kragujevcu. Kako nezvanično saznajemo, postoje nagoveštaji da će dva odbornika iz reda demokrata, koji i snose najveću krivicu za ono što se proteklih dana dešavalo u knićanskom parlamentu, napustiti stranku i delovati kao nezavisni odbornici.

Ključne reči: