nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pobeda za Sikimića

Partizan na Vračaru tek u poslednjih 20 minuta slomio otpor Bežanije

Pobeda za Sikimića

Golovima Đorđa Lazića i Žuke Partizan je uspeo da slomi otpor žilavih „lavova“ tek u poslednjih 20 minuta. Iako čvrsto drže začelje tabele, domaći se nisu predavali nijednog momenta, ali je do izražaja došla fizička pripremljenost pa su „crno-beli“ odneli ceo plen sa Vračara.

Izostanak Moreire dodatno je otežao posao izabranicima Miroslava Đukića koji u prvom delu igre nikako nisu mogli da pronađu put do protivničkog šesnaesterca. Kada se na to doda da Jovetić, a posebno Dijara nisu imali svoj dan, onda je jasno zašto je bunker „lavova“ dugo bio netaknut. Zanimljivo je da su „crno-beli“ oba gola postigli glavom, od kojih je drugi Žukin bio prilično efektan.

Partizan je dakle uspeo da uzme planirane bodove od „fenjeraša“, ali veliko je pitanje da li bi tako bilo da za protivnika nisu imali poslednjeplasiranu ekipu na tabeli. A, koliko je ovaj trijumf značio fudbalerima iz Humske pokazuje podatak da su po završetku utakmice dobacili dresove najvernijim navijačima.

Pre početka utakmice „crno-beli“ su na teren istrčali sa majicama na kojima je pisao broj pet kao znak podrške povređenom saigraču Milovanu Sikinić, za koga je sezona završena. I trener Đukić je ovu pobedu posvetio povređenom Sikiniću.

- Pobedu posvećujemo Milovanu, kome želimo brz oporavak. Što se tiče meča, znali smo da će domaći da popuste, samo je bilo pitanje trenutka. Nametnuli smo im paklen ritam, dominirali, vodili igru i trijumf je došao kao neminovnost. Mada, moram da priznam da Bežanija ima veoma organizovanu ekipu - rekao je Đukić.