nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Partizanovcima zabranjeni kišobrani!

Policija na Vračaru selektivno sprovodila Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima

Partizanovcima zabranjeni kišobrani!

Samo nedelju dana posle događaja na Karaburmi, kada navijačima OFK Beograda i Crvene zvezde nisu dozvolili da unesu na stadion zastave i transparente, pripadnici MUP-a Srbije ponovo su izazvali gnev ljubitelja fudbala u Srbiji. Malobrojnim simpatizerima Partizana koji su došli na utakmicu Meridijan Superlige protiv Bežanije na Vračaru policija nije dozvolila da unesu kišobrane, iako je u Beogradu ceo dan padala kiša!

Da apsurd bude veći, zabrana je važila samo za oko 300 navijača „crno-belih“ koji nisu navijali zbog odluke organizovane navijačke grupe „Grobari Jug“, dok su gledaoci na suprotnoj strani tribina bili „privilegovani“, pa su duel posmatrali pod kišobranima!

Inače, navijačka grupa „Grobari Jug“ zbog selektivne primene novog zakona javno je bojkotovala meč svojih ljubimaca na Vračaru, a vrlo je moguće da će i ostale navijačke grupe u Srbiji početi sa bojkotom utakmica i protestima sve dok se nadležni organi ne izjasne po pitanju transparenata koji se smeju uneti na stadion.

Osim na Vračaru, problema je bilo i u Smederevu, gde su nezadovoljni odlukom MUP-a da im ne dozvoli unošenje zastava i transparenata na tribinu, navijači OFK Beograda „blu junion“ odlučili da bojkotuju meč 11. kola i da se odmah vrate u Beograd.

„DELIJE“ NASTAVLJAJU PROTEST

Posle prošlonedeljne zabrane da unesu transparente na meču sa OFK Beogradom, navijači Zvezde su prozivali ministra policije i državne funkcionere, a u istom stilu nastavili su i na utakmici sa Bajernom koju su upotpunili originalnom šetalicom. Za današnji meč se „šuška“ da će u znak protesta napustiti stadion u poluvremenu današnjeg meča sa Napretkom.