nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Džejms zapeo za Pavlovića

Jednoj od najvećih zvezda NBA dosadili porazi Klivlenda

Džejms zapeo za Pavlovića

Dva dana pre početka NBA sezone još nije poznato sa koliko igrača će biti zastupljena srpska kolonija. Glavna nepoznanica je učešće Aleksandra Pavlovića, koji nije potpisao ugovor sa dosadašnjim klubom Klivlend Kavalirsima, nezadovoljan ponudom koju je dobio.

Srbin iz Bara je, kao i Brazilac Anderson Varežao, prošle sezone bio starter u ekipi koja je pobedila u Istočnoj konferenciji i stigla do velikog finala i upravo to je razlog da se prva zvezda tima Lebron Džejms oglasi i ponovo uputi apel upravi da napravi dogovor sa igračima.

- Bez njih dvojice mi smo lošija ekipa i svi to znamo. Ta dva momka su značajan deo našeg tima. Nema razloga da se lažemo i da govorimo kako smo bolji bez njih. Nadam se da će se nešto uskoro dogoditi - rekao je Džejms. Prva zvezda američke profesionalne košarkaške lige sigurno je pod utiskom dva katastrofalna poraza Klivlenda u poslednje dve pripremne utakmice. Prvo je Toronto pregazio „Kavalirse“ sa 111:78, da bi Boston u poslednjem predsezonskom meču slavio sa 114:89.

Sličnu poruku upravi tima iz Ohaja javno je poslao i Litvanac Zidrunas Ilgauskas, koji je pored Džejmsa ostavio najjači utisak u prošlosezonskom finalu.
- Nadam se da će se Pavlović i Varežao uskoro priključiti ekipi. Što pre se to dogodi, biće bolje - rekao je centar Klivlenda.
Potencijalni reprezentativac Srbije i brazilski košarkaš su propustili pripreme „Konjanika“ nezadovoljni uslovima koji su im ponuđeni za produžetak ugovora. Pavlović se trenutno nalazi u Baru, gde trenira i čeka šta će uraditi njegov menadžer Mark Kornštajn iz menadžerske kuće „Pinakl“.

Komentari

Mala sugestija autoru clanka: fraza "Nema razloga da se lažemo" bi zvucala vrlo uvredljivo na engleskom, i za jedanaest godina zivota u Severnoj Americi jos je nikada nisam cuo. Dovoljno je prostakluka u izjavama balkanskih politicara koje novine prenose,nemojte bar zacinjavati izjave stranaca.... Hvala.

Evo inace originalne izjave LeBrone James-a prema navodima Associated Press-a
"We're worse," the 22-year-old All-Star forward said. "We're not as good as we were if we have those guys. We all know that. Those two guys are a big part of our team. There's no reason to sit here and say we're better without them. "Hopefully something happens."