nedelja 28. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Da vidimo ko je kriv!

Direktor Zvezdinog stadiona Milorad Ćorović na tapetu UO zbog lošeg terena

Da vidimo ko je kriv!

Spremam izveštaj. Radim ovaj posao 25 godina, bez ijedne mrlje. Ne mogu ništa da sakrijem. Mogu da snosim odgovornost samo za ono zašta sam kriv, kaže Ćorović

Katastrofalan teren „Marakane“, paralelno sa fantastičnom atmosferom na meču Crvena zvezda - Bajern, obišao je Evropu i svet. Iz oba tabora apostrofirali su težak teren koji više podseća na livadu, gde je na nekim delovima podloga tvrda kao beton, a negde noga upada kao u pesak. U očima svih njih krivac je samo jedan - direktor stadiona Milorad Ćorović - od koga je generalni sekretar „crveno-belih“ Zoran Damjanović zatražio pismeni izveštaj, kao i od Instituta za zemljište i ljudi sa Poljoprivrednog fakulteta koji su savetovali da se zameni busenje posle meča sa Banatom.

- Spremam izveštaj na zahtev pretpostavljenog generalnog sekretara Zorana Damjanovića, koji će razmatrati Upravni odbor kluba u ponedeljak ili u utorak - kaže Ćorović.

Da li strepite za svoje mesto?
- Ne, nikad nisam strepeo. Radim ovaj posao 25 godina, bez ijedne mrlje. Jer ako ja napravim grešku, to svi vide, ne mogu ništa da sakrijem. Mogu da snosim odgovornost samo za ono zašta sam kriv.

Šta se desilo sa terenom?
- Dva dana je kiša natapala teren. Nadljudskim naporima učinili smo sve šta smo mogli, a on takav-kakav je otišao u Evropu i svet. Na dan utakmice inspekcija UEFA, delegat i sudija nisu upisali nikakvu primedbu i dali su „zeleno svetlo“ za utakmicu. UEFA je mogla da kaže ne - zaključio je Ćorović.

BESPLATNO ZA NAPREDAK

Za sjajnu podršku na meču sa Bajernom, Zvezda je odlučila da za današnji meč sa Napretkom (16.30) širom otvori kapije „Marakane“. Igor Burzanović, vezista „crveno-belih“, pozvao je sve navijače da dođu i zajednički prebole tragičan poraz od Bavaraca.
- Pokazali smo visok kvalitet protiv Bajerna, iako se meč u Ligi UEFA loše završio po nas. Neće nam biti lako jer nas očekuje jedan sasvim drugačiji ambijent, ali znamo da će „delije“ opet biti uz nas i rešeni smo da im za takvu podršku vratimo dobrom igrom i pobedom, ujedno i da nastavimo prvenstvenu trku sa Partizanom - kaže Burzanović.

Oranica na „Marakani“ ima dugu istoriju. Teren je prvi udarac dobio 2001. koncertom Zdravka Čolića, godinu dana kasnije uništen je hepeningom Cece 2002, da bi ponovo Čola 2007. godine zatvorio krug.   

Komentari

Tako je u nasoj TURBO Srbiji ,dje obicni kriminalci i TURBO KVAZI FOLK GUSLARI znace vise od KULTURE I SPORTA!Dok je bio DJAJA CZ je bila DJENTELMENSKI KLUB I POJAM svugdje u svjatu!!

Treba bre sve da vas bude sramota!!!S T I D I S E

Celi stadion je u ocajnom stanju, a ne samo teren.
Nemacki ZDF je sve to fino prikazao i slika je otisla u svet. To je samo dodalo losem imidzu koji Srbija ionako ima.
Zivim u dijaslori 22 godine. Proslo leto sam boravio u Beogradu i licno se uverio da je stadion i okolina u losem stanju. Prljavstina, korov, izlokaan asfalt oko sadiona, a da ne govorimo o semaforu koji je prica za sebe.
Corovicu, nemas opravdanje. Sramota !

Da slika je obisla ceo svet i mogu da kazem da je ono sto smo svi videli unutar zgrade za zaljenje.
ja bih poslao moga komsiju Radoja da prekreci i sredi malo onaj tunel. Nece ih vise kostati od 500 evra. Znamo svi da je od kraja rata proslo tek 8 godina i da je klubu potrebno jos koja da bi se stabilizovao ali Radoje ce cekati nema veze. Zalosno , zalosno ...zalosno!

А јел'? Цеца и Чолић га уништили? За паре које је стадион узео за те концерте могли су да ископају терен два метра у дубину и поставе најмодернији и најквалитетнији на свету. А није одговоран директор стадиона. Него ко? Моја баба?

Corovicu ti si pravi ljigavac, uvek je neko drugi kriv.
Baraba i probisvet, to su karakterne osobine za tebe. Sram te bilo, jedes burek na radnom mestu, a stadion probada. Da si barem malo radio mogao si barem korov da pocupas oko stadiona. Da nekazem da se prekreci ili opere.

SRAMOTA.