sreda 28. maj 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti - ukratko...

Vesti - ukratko...

NORT BETLFORD

Propao skok iz svemira

Balon kojim je francuski padobranac Mišel Furnije (64) trebalo da uzleti do visine od 40.000 metara, sa koje je trebalo da izvede „veliki skok“ nad Kanadom, otkačio se sa korpe i osujetio Furnijeov pokušaj, javile su svetske agencije.
On je, posle prekjučerašnjeg odlaganja zbog loših vremenskih uslova, juče nameravao da izvede skok i ostvari rekord u slobodnom padu sa najveće visine. Skok je odlagan 2002. godine zbog lošeg vremena, kao i 2003. godine zbog cepanja tkanine na balonu pred polazak. Mišel ima više od 8.600 skokova.

NJUJORK

Ustala iz mrtvih

 Amerikanka iz Zapadne Virdžinije Velma Tomas (59) doživela je tri infarkta i 17 sati bila klinički mrtva, a 10 minuta pošto su joj lekari, uz saglasnost rodbine, isključili aparate za održavanje u životu i počeli pripreme za uzimanje organa za doniranje, ona se probudila.
- Postoje situacije koje nauka ne može da objasni. Ovo je jedan od takvih slučajeva - rekao je Kevin Egleston, specijalista za bolesti srca. Velmin sin Tim otišao je iz bolnice da bi počeo pripreme za sahranu, ali mu je posle desetak minuta zazvonio mobilni telefon i lekar mu je saopštio da njegova majka pokazuje znake života. Pre nego što je uspeo da se vrati, žena je medicinsku sestru pitala gde joj je sin.

LISABON

Bandži sa užetom od kondoma

 Portugalac Karl Dionisio, koji je više od 100 puta izveo bandži džamp, poželeo je da ponovo oseti adrenalin, pa je odlučio da skoči sa litice koristeći uže napravljeno od kondoma. Četiri meseca je sam „pleo“ uže dugo 30 metara, za šta je upotrebio 18.500 kondoma i na kraju se odvažio da skoči. Na njegovu sreću, kondomi su izdržali i sve je završeno srećno.

BANJALUKA

Čuvao, pa opljačkao

 Iz trezora Balkan investment banke radnik obezbeđenja odneo je više od milion maraka, što je oko 500.000 evra, prenosi Beta.
Pozivajući se na izvore bliske istrazi, navodi se da je novac odneo radnik koji je uskoro trebalo da ode u penziju. Glas srpske piše da je čuvar alatom otvorio sef i pokupio pare, a da je prilikom izlaska iz banke pogledao u kameru i napravio grimasu. Policija traga za njim.