sreda 28. maj 2008.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > U julu prvi „keš end keri“ „Merkatora“ u Srbiji

U julu prvi „keš end keri“ „Merkatora“ u Srbiji

LJUBLJANA - Direktorka trgovinskog preduzeća „Merkator-S“ Stanka Čurović najavila je da će do sredine jula biti otvorena prva „Merkator“ „keš end keri“ prodavnica u Srbiji. „Merkator“ „keš end keri“ nalaziće se u Beogradu, na autoputu Beograd-Zagreb, i biće otvoren i za firme i za građane, kazala je Čurovićeva. Prema njenim rečima, cene u „keš end keriju“ biće povoljnije nego u lancima megamarketa „Rodić“.

Centar će imati 13.668 kvadratnih metara, od čega će prodajna površina zauzimati više od 8.600 kvadrata, navela je ona.

Krajem avgusta može se očekivati početak rada tržnog centra „Roda“ u Kragujevcu, a krajem 2008. i u 2009. godini trebalo bi da počnu sa radom novi trgovinski objekti u Kruševcu i Šapcu, najavila je Čurovićeva.

„Merkator-S“ je u Srbiji u 2007. godini povećao prihod za 70 odsto, na 344 miliona evra, što je 14 odsto ukupnog prihoda slovenačkog trgovinskog lanca „Merkator“, u okviru kojeg posluje „Merkator-S“. Veliki rast je ostvaren zahvaljujući integraciji trgovinske firme „M-Rodić“ u poslovni sistem „Merkatora“.

Za 2008. godinu planiran je rast prihoda u Srbiji za 10 odsto na 380 miliona evra i investicije od 25 miliona evra. U 2008. već je otvoren „Merkator centar“ u Nišu. U srpskom „Merkatoru“, koji čine kompanije „Merkator-S“ i „M Rodić“ na početku 2008. godine bilo je zaposleno više od 3.300 radnika, a za ovu godinu planirano je zapošljavanje 720 ljudi, prenosi Beta.

Poslovni sistem „Merkator“ je najveće preduzeće u Sloveniji, a slede ga farmaceutska industrija „Krka“ i „Telekom Slovenije“, pokazala je tabela TOP 101 dnevnika za privredu i finansije Finance.

Komentari

Bitno da mi kupujemo hranu od slovenaca, a to sto oni predvode operaciju otimanja Kosova i Metohije, nikom nista.
Mi svoje neprijatelje podsticemo i razvijamo? Da li ima jos takvih primera na Planeti?
Sve sto nam se desava, zasluzili smo 100%. Niko nam sa strane nije kriv.
Ovim tempom "razvoja", sami cemo sebe unistiti u sledecih 50 godina. Alal nam vera.

MERKATOR I KES AND KERI. NEMAM RECI. SVAKI DAN KAZEM SEBI DA NECU VISE DA CITAM NASE VESTI JER SE SAMO NEPOTREBNO NERVIRAM.