sreda 28. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Stop Rusima na sredini terena

Srbiju večeras u Burghauzenu očekuje novo prijateljsko odmeravanje snaga

Stop Rusima na sredini terena

Čovek koji bi mogao najviše da pomogne selektoru Miroslavu Đukiću uoči današnje utakmice (19) u nemačkom Burghauzenu sa Rusijom je defanzivac Čelzija Branislav Ivanović. Iako se već šest meseci nalazi u Londonu, Ivanović nije zaboravio moskovske dane, kada je branio boje Lokomotive.

- Jasno je da će nam biti znatno teže nego u subotu protiv Republike Irske. Rusi igraju veoma čvrsto u odbrani već decenijama, a dolaskom Gusa Hidinka na mesto selektora unapredili su igru i u veznom redu i napadu - kaže Ivanović.

U prilog toj tvrdnji ide i nedavno Zenitovo osvajanje Kupa UEFA, ali i plasman Rusije na Evropsko prvenstvo.

- Ne znam koji će sastav izvesti Hidink, ali znam da nam neće biti lako. Ne zna se ko je opasniji - Aršavin, Pogrebnjak, Pavličenko, Sičev... Opasnost vreba i sa sredine terena, pa ćemo morati posebnu pažnju da obratimo i na taj deo. NJihovi vezisti i te kako umeju da daju gol - poručuje Ivanović.

Prema njegovim rečima, trčanje će biti ključ večerašnje utakmice.

- Moramo da im pariramo u trčanju, jer Rusi igraju taktički moderno, dobro pokrivaju prostor, a trče sve vreme. Ako im dozvolimo da se razmahnu, bićemo u problemu. Zato moramo da budemo na oprezu, ali i zbog činjenice da smo u procesu stvaranja tima za kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010 - zaključuje defanzivac „orlova“.   

Ključne reči: