sreda 28. maj 2008.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Stipendije za sve prijavljene

Grad Beograd pomaže 130 studenata sa invaliditetom sa 15.000 mesečno

Stipendije za sve prijavljene

Grad Beograd pokazao je razumevanje i solidarnost prema studentima sa invaliditetom dodelivši 130 stipendija za 2008. godinu. Stipendisti su juče u zgradi Starog dvora potpisali ugovore o stipendiranju u mesečnom iznosu od 15.000 dinara.

Zoran Alimpić, v.d. gradonačelnika Beograda, izrazio je zadovoljstvo što Grad svake godine može da brine o sve većem broju studenata.

- Zadovoljan sam što sve više vas želi da studira i ima priliku i mogućnost da stekne obrazovanje koje će vam omogućiti zaposlenje, pristojan život i uključivanje u društvo na ravnopravnoj osnovi sa svim ostalim studentima i građanima. Mislim da će u tome veliku ulogu igrati zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom koji je pripremljen i nalazi se u skupštinskoj proceduri. Iako iznos stipendije nije veliki, nadam se da njime može da se iskaže solidarnost i podrška svih građana - istakao je Alimpić.

Jedan od stipendista, Saša Milosavljević, student četvrte godine Geografskog fakulteta, ovu priliku je iskoristio da se zahvali svima koji su njemu i ostalim akademcima izašli u susret.

- Možda nije velika suma, ali verujte mi na reč sasvim je dovoljna. Želim da napomenem da je stipendije na početku konkursa trebalo da dobije 110 studenata, ali je lista proširena za još 20. Tako su ovu vrstu pomoći dobili svi prijavljeni koji ispunjavaju uslove - zadovoljno je rekao Saša Milosavljević, student.