sreda 28. maj 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Sprema se album prvenac „IQ“ benda

Aleksandar Sedlar, član tima Jelene Tomašević na Evroviziji, najavljuje CD

Sprema se album prvenac „IQ“ benda

Planiram taj album već nekoliko godina, ali sviram sa svima živima i prosto nisam stigao da odvojim dovoljno vremena za sebe. Uskoro nameravam da povučem crtu i primirim ono što radim sa strane, kaže gitarista

Gitarista Aleksandar Sedlar kaže da posle nastupa u svojstvu pratećeg muzičara predstavnice Srbije na Pesmi Evrovizije Jelene Tomašević namerava da sa svojim bendom „IQ“ snimi prvi album.

- Jelena mi je super drugarica i drago mi je što smo joj pomogli da nastupi za Srbiju na Evrosongu. Verujem da je to prava uvertira za ono pravo - tek treba da snimim svoj prvi album - rekao je Sedlar.

Gitarista je do sada svirao sa brojnim domaćim pevačima, među kojima je Zdravko Čolić na „Marakani“ prošle godine, zatim na albumima Sergeja Ćetkovića i Aleksandre Kovač, ali smatra da će tek snimanje svog debitantskog albuma biti „pravi početak“ njegove muzičke karijere.

- Planiram taj album već nekoliko godina, ali sviram sa svima živima i prosto nisam stigao da odvojim dovoljno vremena za sebe. Uskoro nameravam da povučem crtu i primirim ono što radim sa strane. U redu je to sve raditi, ali je druga stvar raditi pomalo i za sebe - navodi Sedlar.

Na debiju za koji kaže da će biti u „britiš pop“ fazonu namerava da svira gitaru i peva.

- Imam odličan bend i zaista može da se napravi odlična ploča, nešto kao „koldplej“, a taj fazon meni odgovara, ovde ga nema mnogo i mislim da će dobro proći - smatra Sedlar.

Nastup u finalu Pesme Evrovizije proteklog vikenda u ekipi Jelene Tomašević, za Sedlara nije biti prvo evrovizijsko iskustvo, pošto je prošle godine u Helsinkiju bio član bosanskohercegovačke delegacije.

Aleksandar Sedlar pripada najmlađoj generaciji savremenih srpskih kompozitora ozbiljne muzike. Diplomirao je 2006. godine na Katedri za kompoziciju i orkestraciju FMU u Beogradu, u klasi profesora Vlastimira Trajkovića, kao student generacije. Trenutno na istoj katedri pohađa doktorske studije i radi kao asistent, a apsolvent je i na odseku za dirigovanje na istom fakultetu, u klasi profesora Bojana Suđića. Najznačajnija dela su mu Violinski koncert MACBETH i Elegija za orkestar koju je u februaru 2008. izvela Beogradska filharmonija. Od svoje dvanaeste godine profesionalno nastupa kao gitarista, basista, bubnjar, klavijaturista i vokal i sarađuje sa najvećim zvezdama srpske pop scene: Zdravkom Čolićem, Željkom Joksimovićem, Sergejem Ćetkovićem, Aleksandrom, Kristinom i Kornelijem Kovačem, Marijom Šerifović, Anom Stanić, Aleksandrom Radović, Ognjanom Radivojevićem.