sreda 28. maj 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Reflektor - ukratko...

Reflektor - ukratko...

Koncert posvećen Lazi Ristovskom

Humanitarni memorijalni koncert posvećen preminulom klavijaturisti „Bijelog dugmeta“ i „Smaka“ Lazi Ristovskom biće održan 17. juna u beogradskom Centru „Sava“, najavljeno je iz tog koncertnog prostora.
Na koncertu bi, prema ranijim najavama, trebalo da učestvuju svi muzičari koji su gostovali na nedavno posthumno objavljenom albumu Ristovskog „Drvo života“. Na albumu pesme Ristovskog pevaju nekadašnji gitarista „Riblje čorbe“ Nikola Čuturilo, frontmeni „Ju grupe“ Dragi Jelić, „Tajma“ Dado Topić i „Del arno benda“ Jovan Matić, pop pevači Tijana Dapčević i Ognjan Radivojević... Ristovski je umro 6. oktobra prošle godine pri kraju rada na albumu „Drvo života“, od posledica multipla skleroze sa kojom se borio poslednjih 15 godina života.
Promotivni koncert

Vudu Popaja na trgu

Reper Vudu Popaj (pravo ime Radenko Stojanović) promovisaće nedavno objavljeni album „Svi unutra“ za PGP RTS na besplatnom koncertu sutra (13 sati) na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.
„Biće to audio-vizuelni performans. Preko plazme će se emitovati video-džinglovi, a na binu će izaći svi učesnici albuma i odsviraćemo nekoliko pesama“, rekao je Vudu Popaj agenciji Beta, i najavio da će biti prikazan i novi spot za „Navijačku pesmu“.
Zemunski reper pročuo se krajem devedesetih sa hitom „Karantin“, a uz nekoliko rep albuma iza sebe ima i zbirku haiku poezije „Argo embargo“, roman „Razglednice iz Bumeranga“, strip „Skupljači perja rano lete“ i režiju naučnofantastične treš komedije „Napad na stranicu ekspres“ (2007).

Koncertni DVD Slobodana Trkulje

Koncert etnomuzičara Slobodana Trkulje i holandskog „Metropol orkestra“ u Centru „Sava“ objavljen je na DVD, saopštila je izdavačka kuća „Multimedija rekords“.
Na DVD „Slobodan Trkulja i Balkanopolis + Arjan Tijen i Metropol orkestra - Live In Belgrade“ zabeležen je njihov zajednički koncert održan 8. novembra u Centru „Sava“.
Srpski etno-multiinstrumentalista, kompozitor i pevač Trkulja prošle godine sa pesmom „Nebo“ osvojio je drugo mesto na Beoviziji. Svetski priznat „Metropol orkestra“ izvodi klasičnu, pop i džez muziku, a sarađivao je sa operskim pevačem Andreom Bočelijem, gitaristima džez fjužna Pet Metinijem i hard roka Stiv Vajem, kao i sa kantautorom Elvisom Kostelom.