sreda 28. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Prvi put Novaku na megdan

Srpski teniser pod skenerom svetskih medija u Parizu

Prvi put Novaku na megdan

Nadal nastoji da vas potpuno obeshrabri i natera da se osećate loše... Čovek počne da razmišlja negativno u nemogućnosti da napravi viner rezultat, jer se on za svaku loptu bori kao da je poslednja, ispričao je Novak

Atlantski talas zapljusnuo je Pariz, prekidajući nadmetanje na terenima Rolan Garosa i preteći da će čitav turnir otegnuti u nedogled. Koristeći nametnutu pauzu između prvog i drugog kola, Novak Đoković je vreme „ubijao“ treninzima, ali je takođe bio dostupan i medijima, posebno britanskim, koji, kada je Nole u pitanju, ne štede reči hvale.

Srpskog tenisera posebno pominju kao jednu od najvećih opasnosti po ostvarenje Nadalovog sna i namere da četvrtim uzastopnim trijumfom na Rolan Garosu izjednači rekord legendarnog Borga.

- Svaki put kada igram protiv Federera ili Nadala naučim nešto novo. Igrači znaju da mečeve gube onda kada izgube samopouzdanje, pogotovo protiv Nadala jer je on psihički jači od njih.... On nastoji da vas potpuno obeshrabri i natera da se osećate loše... Čovek počne da razmišlja negativno u nemogućnosti da napravi viner rezultat, jer se on za svaku loptu bori kao da je presudna - ispričao je Novak.

Dok Federerove priče o mogućem uspehu na Rolan Garosu tamošnji mediji po ubedljivosti porede s izjavama Hilari Klinton da će pobediti Obamu, Novak Đoković i dalje se smatra za najvećeg rivala „kralja šljake“ i velikog optimistu, koji posle najvećih promašaja uspeva da vrati osmeh na lice. O Novaku sve najbolje, ali ne i o njegovom tati Srđanu.

MARKO DOLAZI DA BODRI NOVAKA

Puni se riznica trofeja porodice Đoković, jer je u poslednje vreme ne popunjava samo Novak, već i njegov mlađi brat Marko, koji je na Otvorenom prvenstvu Crne Gore za juniore osvojio prvo mesto. U finalu Montenegro open turnira, odigranog u Podgorici, Marko Đoković je savladao najveću nadu crnogorskog „belog sporta“ LJuba Čelebića. Posle vođstva od 6:3 u prvom setu, Čelebić je zbog povrede bio prisiljen da preda meč. Posle trijumfa nije bio vrmena za slavlje, je srednji od trojice braće Đoković otputovao u Pariz, kako bi bodrio starijeg brata.

Starijem Đokoviću pominju epizodu s komentatorom RTS-a, u kojoj je nezadovoljan komentarisanjem u meču protiv Nadala (polufinale Hamburga), protestovao direktno u redakciji nacionalnog servisa. Konstataciju da se po tome srpska teniska zvezda razlikuje od svog oca, novinar Telegrafa završava upozorenjem komentatorima Evrosporta da budu fini prema Novaku.

Ukoliko kišni talas uskoro preleti preko Pariza, Novak bi meč drugog kola trebalo da igra najkasnije u četvrtak, i to protiv Migela Anhela Lopeza Džina, 264. igrača ATP liste. Španac, koji je savladao Kanađanina Franka Dančevića sa 3:1 u meču koji je trajao više od tri sata, prvi put izlazi Novaku na megdan.

Ključne reči: