sreda 28. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Kiša najveći protivnik

Ani Ivanović nije težak teret favorita na terenima Rolan Garosa

Kiša najveći protivnik

Još se ne zna kada će kišni talas preći preko francuske prestonice, ali se pouzdano zna da je jedan od najvećih favorita za osvajanje titule drugog gren slema u sezoni, niko drugi do Ana Ivanović. Na putu do vrha, njena najveća konkurencija biće Marija Šarapova, Jelena Janković i Serena Vilijams, ali druga teniserka sveta kaže da je to preterano ne uzbuđuje.

- Znam da će zvučati kao kliše, kada kažem da igram meč po meč. Svaki protivnik je težak ako mu dozvolite da se razigra. Nisam htela da pogledam žreb, niti da vidim protiv koga sve mogu da igram. Želim da idem korak po korak, jer mi takav način pomaže da pružim igru na najvišem nivou-rekla je Ana.

Ako ove godine stigne do finala, ona najavljuje da će se bolje snaći nego prošle godine, kada je kao zbunjena i zalutala devojčica, pretrpela poraz od prvog reketa sveta Belgijanke Žistin Enan.

- Ako ove godine dođem do finala biće druga priča...potrudiću se da budem mnogo, mnogo bolja nego prošle godine. Ne žalim zbog poraza jer je on bio veliko iskustvo.

Otvarajući nadmetanja na Rolan Garosu, Ana Ivanović je u prvom meču turnira savladala Šveđanku Arvidson sa 6:2,7:5 i sada je u nastavku takmičenja očekuje meč protiv Čehinje Lucije Safarove, koja je ubedljivo savladala Nemicu Sandru Kloesel 6-1, 6-1. NJihov jedini dosadašnji susret bio je u Los Anđelesu 2007. godine, kada je Ana trijumfovala sa 6-2, 6-2. Zbog kiše koja drugi dan pada nad Parizom, pomeren je čitav raspored, tako da još uvek nije izvesno kada će Ana opet izaći na teren.