sreda 28. maj 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Jović upozoravao da razmišlja da se ubije

Treće samoubistvo među optuženima za pripadnost „drumskoj mafiji“

Jović upozoravao da razmišlja da se ubije

NIŠ - Savatije Jović (46) iz Niša, optužen da je član „drumske mafije“ koja je oštetila republički budžet za 6,5 miliona evra, u ponedeljak popodne se obesio na poslednjem spratu zgrade na Bulevaru Nemanjića broj 76.

NJegovo beživotno telo pronašli su stanari koji su pozvali policiju, a pošto Jović nije stanovao u zgradi u kojoj je pronađen, pretpostavlja se da je tu došao sa namerom da se ubije. U niškoj policiji juče niko nije hteo da saopšti detalje ovog samoubistva, ali se saznaje da nije bilo nikakvih sumnjivih okolnosti, kao i da istražni sudija nije naložio obdukciju.

Jović je treći optuženi u predmetu „drumska mafija“ koji se ubio. Juna 2006. godine, u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici kod Niša, Mića Žukić iz Niša počinio je samoubistvo probovši se komadom polomljenog stakla, a mesec dana kasnije u Okružnom zatvoru u Beogradu umotanim krevetskim čaršafom obesio se Zoran Nedeljković, iz Pančeva.

Savatije Jović bio je smenovođa na naplatnoj rampi „Nais“ i jedan je od 53 osobe koje su optužene za malverzacije karticama za putarinu. Jović je u svom prvobitnom iskazu pred istražnim sudijom priznao krivicu, da bi kasnije povukao priznanje navodeći da je takvu izjavu dao pod pritiskom svojih kolega.

Oktobra prošle godine, na glavnom pretresu, Jović je sudu predočio da je u veoma lošem psihičkom stanju i da je razmišljao o samoubistvu, ali je sudski veštak ocenio da je sposoban za suđenje. Zbog četiri bajpasa koje je imao i lošeg opšteg zdravstvenog stanja, sud mu je dozvolio da se brani sa slobode, razdvojivši krivični postupak protiv njega od postupka protiv ostalih optuženih.

Ključne reči: