sreda 28. maj 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Igrom do bezbrižnijeg života

Studenti FEFE organizovali humanitarnu akciju u tenisu

Igrom do bezbrižnijeg života

Iako je turnir trajao samo dva dana, bilo je dovoljno da se 64 učesnika bore za najbolji plasman kako bi svojim učešćem doprineli da se skupe sredstva za program Unicefa „Škola bez nasilja“

U prelepom ambijentu „Kolonijal sana“, za vikend je na terenima održan turnir u tenisu pod nazivom „Fefa open“ u organizaciji studenata Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, univerziteta „Singidunum“.

Četvrti, tradicionalni humanitarni turnir bio je pod pokroviteljstvom Unicefa, a uz pomoć „Zlatibor vode“ koja je obezbedila glavnu nagradu - vikend na Zlatiboru.

Među takmičarima bilo je rekreativaca, profesora, studenata, poznatih ličnosti i dece uzrasta od sedam do 14 godina. Iako je turnir trajao samo dva dana bilo je dovoljno da se 64 učesnika bore za najbolji plasman kako bi svojim učešćem doprineli da se skupe sredstva za program Unicefa „Škola bez nasilja“.

- Od 2005. godine organizujemo ovaj humanitarni turnir, i ovog leta se prijavilo najviše učesnika. I studenti kao i rekreativci takmičiće se za prvu nagradu: Vikend na Zlatiboru. Posebno nam je drago što imamo i desetak mališana, uzrasta do 14 godina- rekao je Velja Vešlagić, organizator turnira.

Pozivi su poslati ambasadama, teniskim klubovima, državnim i privatnim fakultetima, i po rečima organizatora izrazili su zadovoljstvo odzivom studenata koje žele da se pridruže ovakvom humanitarnom programu. Naša slavna teniserka Ana Ivanović, takođe je podržala ovu akciju, a i sama podržava 15 škola u Srbiji.

- Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (Fefa) nam se obratio za poziv na saradnju, što smatramo jako lepom inicijativom mladih da podrže ovaj projekat. Brzo smo sklopili sporazum o saradnji za turnir i za promociju volonterskog rada u koji su uključeni i volonteri Unicefa- izjavila je Vesna Savić-Đukić, iz dečjeg fonda Ujedinjenih nacija, dodavši da je ovaj program jedini koji je lokalnog karaktera.

Da entuzijazam omladine pobeđuje iz dana u dan, pokazalo se i ovog toplog vikenda, gde su se učesnici borili s ciljem da skupe sredstva za program Školu bez nasilja i time doprinesu sigurnijem odrastanju. Prvo mesto osvojio je Stevan Jevđić. Na drugoj poziciji našao se Nikola Perović, dok je Goran Radović zauzeo treće mesto. Još jedna lepa akcija, gde stariji podržavaju osnovce protekla je po planu, i po tradiciji održaće se i sledeće godine.

Ključne reči: