sreda 28. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Čiča ne prašta provokacije

Guroviću meč suspenzije zbog tuče u finalu poljskog prvenstva

Čiča ne prašta provokacije

Čiča ne miruje! Milan Gurović je u trećem meču finala poljskog prvenstva sa 34 poena doneo pobedu Prokom Treflu protiv Turova, dok je u 13. minutu četvrtog meča u seriji isključen pošto je nokautirao Amerikanca Tomasa Kelatija! Posle jednog faula Gurovića, Kelati je udario iskusnog srpskog internacionalca u stomak. Gurović mu to nije oprostio, pa je Ameru pokazao i neke bokserske veštine. Saigrači su jedva obuzdali Gurovića, koji će propustiti večerašnji peti meč finala (trenutni rezultat 2-2, igra se u četiri pobede), a kažnjen je i novčano sa 6.000 evra. Kelati je prošao sa upola manjom finansijskom kaznom.

- Kelati i Kicindžer me provociraju od prvog meča finala. Sudije bi trebalo da pogledaju video-snimak meča i uvere se ko je u pravu. U poslednjoj utakmici Kelati me je udario dva puta u stomak, moj potez je bio reakcija na udarac. Neverovatno je da Amerikanac nije isključen zbog nesportskog poteza, ne mogu to da razumem. U košarci ima i provociranja, ali smatram da ja nisam provokator - istakao je Gurović za poljske medije.

Zanimljivo je da je do frke među igračima Prokom Trefla i Turova došlo i na drugom meču. Večeras je na programu peta utakmica, a u dosadašnjem toku finala domaćini nisu ispuštali prednost domaćeg parketa. Timu iz Sopota, za koji igra i Jovo Stanojević, biće mnogo teže da napravi brejk bez prekaljenog strelca, ali Čiča će se vratiti u šestoj utakmici...

Komentari

Sta reci - divljak jednom divljak uvek