ponedeljak 28. april 2008.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > "Srbija gas" zakazao

Posle kašnjenja od dve godine, gas u Kumodražu i Jajincima do kraja 2008.

"Srbija gas" zakazao

Izgradnja gasovodne mreže u Kumodražu i Jajincima počeće najkasnije za dva meseca. Iako je prva faza gasifikacije opštine Voždovac završena u predviđenom roku, druga faza, čiji je izvođač trebalo da bude JP "Srbija gas", kasni s radovima već dve godine. Tim povodom Goran Lukačević, predsednik opštine Voždovac, nedavno se sastao sa Aleksandrom Popovićem, ministrom za energetiku.

- Obavestio sam ministra da više ne možemo da čekamo preuzeće "Srbija gas" kako bi se krenulo sa drugom fazom gasifikacije Voždovca. U međuvremenu, zbog kašnjenja radova došlo je do isteka akta o urbanističkim uslovima i u toku je pribavljanje svih potrebnih dozvola od Grada kako bi se počelo s gradnjom gasovodne mreže u Jajincima i Kumodražu - izjavio je za Glas Lukačević.

Zbog nepoštovanja dogovorenih rokova, opština Voždovac prekinula je saradnju sa preduzećem "Srbija gas", a novi izvođač radova biće "Doming gas". Takođe, radi se i na izradi investiciono-projektne dokumentacije za mesne zajednice Siva stena i Braće Jerković u gradskom delu i Zuce, Beli potok, Pinosava u prigradskom delu Voždovca. Gasifikacija ovih pet mesnih zajednica trebalo bi da počne početkom naredne godine.

Kako smo saznali, zainteresovanost stanovnika ovog dela Beograd za priključak na gasovodnu mrežu je veoma velika, a cena po domaćinstvu trebalo bi da bude 1.000 evra bez PDV-a.