petak 28. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tijanić udario šamar članu Čedine stranke

Incident pred početak suđenja Biljani Kovačević-Vučo po tužbi za uvredu i klevetu direktora RTS-a

Tijanić udario šamar članu Čedine stranke

BEOGRAD - Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a udario je pesnicom juče Miloša Lukovića, šefa izbornog štaba Liberalno-demokratske partije Palilula, u Prvom opštinskom sudu. Incident se desio u hodniku suda, pred početak suđenja predsednici Komiteta pravnika za ljudska prava Jukom Biljani Kovačević-Vučo za klevetu i uvredu, po tužbi Tijanića. Do incidenta je došlo kada je Luković, pre ulaska u sudnicu, dobacio Tijaniću: „Stidi se, đubre DSS-ovsko!“, posle čega ga je direktor RTS udario pesnicom. Udarac bi bio jači, ali je Luković uspeo da se izmakne.

- Nisam mogao da se suzdržim. Kada sam ga ugledao, pa sam mu rekao da se stidi. Bes mi je jurnuo u glavu kada sam se setio šta je sve pričao o pokojnom Zoranu Đinđiću. Kolege su me upozoravale da ne reagujem, jer on jedva čeka da izazove neki incident, ali ovo to je bilo jače od mene - izjavio je Luković.

Dalji incident sprečilo je obezbeđenje suda. Generalni direktor RTS-a je zatim, na početku suđenja od predsednice veća Ivane Marković-Radojević zatražio da ga sudska straža zaštiti od napada i iz sudnice izbaci Lukovića. Obezbeđenje je izvelo Lukovića iz sudnice jer je Tijanić obavestio sud da je napadnut. Luković je inače šef izbornog štaba Liberalno-demokratske partije na Paliluli.

„BILA JE SAMOODBRANA“

„Stajao sam sa mojim advokatom i dogovarao se, kada je jedan mladić iz grupe Biljane Vučo, sa podignutom rukom i uz psovke poleteo na nas. U samoodbrani sam mu lupio jedan prilično jak šamar, na šta je on odmah izgubio želju za daljim razgovorom, strčao je niz stepenice i otišao iz Palate pravde. Taj isti mladić, star oko 20 godina i najverovatnije član LDP-a sve vreme je psovao i pretio da će j..... mater i nama i Koštunici, ali je promenio mišljenje posle moje vaspitne mere“, ispričao je Tijanić.

Tijanić je rekao da je suđenje bilo mirno, korektno, ali da Vučova zahteva prisustvo stručne javnosti kao da je „kozačko suđenje“.
„Neka dokaže da knjiga nije falsifikat i da nije finansirana mafijaškim kapitalom onog ko je imao slike za Đinđićevo ubistvo“, rekao je Tijanić novinarima i optužio predsednicu Jukoma da vrši pritisak na sud.
Ni tužena mu nije ostala dužna. „Sve Tijanićeve optužbe protiv mene deo su propagande, kojom želi da opravda histerične napade protiv Đinđića. Očigledno je da čovek sve više gubi živce“, izjavila je Kovačević-Vučo. Među publikom na suđenju bili su predstavnici Jukoma, nevladine organizacije „Žene u crnom“, kao i direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević. Tijanić je tužio Kovačević-Vučo za klevetu i uvredu zbog knjige „Slučaj službenika Aleksandra Tijanića“.

- Na koricama knjige nalazi se skica uvredljive forme i sadržine kojom je Tijanić predstavljen kako kameleon koji na sebi nosi različita stranačka obeležja, zastave i grbove različitih zemalja - navedeno je u tužbi.

Komentari

Svaka čast Tijaniću mora neko da se u ovoj zemlji brani od stranih plaćenika.
A sramota za patriotske snage koje se nisu okupile kao protiv teža LDP i ostaloj mafiji.

E jadna li smo mi zemlja kad ljudi poput Tijanica mogu da budu na takvim funkcijama. I nek svog sina vaspitava u tom gebelsovskom duhu.

Znas, Dragane, ja bih tebe na slican nacin vaspitao. A veci sam od Tijanica. I jaci.

Takodje, Dragane, smatram da ste svi vi radikalsko dss-ovski talog, izdajnici Srbije. Pod vasim vodjstvom je Srbija izgubila sve svoje teritorije, svi Srbi su proterani, Srbija je razorena.

Vi ste izdajnici, vi ste zlikovci srpskog naroda, a da je pravde, vi bi danas svi bili na visegodisnjim robijama.

Dakle, pazi da ne naletis na nekoga ko ce te prevaspitati u trenutku. A bilo bi lepo da neko odvali samarcinu tvom detetu, pa da te vidim, junacino, kako se onda ratuje. Tudjom ili svojom decom,

Kad mu otac nije znao lupiti po koju roditeljsku neko mora,nije mi se svidjao ovaj Tijanic,ali ako ovako nastavi ko zna