četvrtak 28. februar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Da l’ nas zeza Terza?

Nedolazak predsednika FSS u Srbiju izazvao različite reakcije

Da l’ nas zeza Terza?

Terzić se neće ni vratiti! Svako ko čita između redova razume celu situaciju, uverava Dragoslav Stepanović - Više me zanima subotnji derbi nego Terzić. Kada sam imao potrebu govorio sam o struci, zakopčan je Milorad Kosanović

Predsednik FSS Zvezdan Terzić nije se juče vratio u Srbiju kao što je ranije obećao. Prvi čovek srpskog fudbala se, po tvrdnjama portparola FSS Aleksandra Boškovića, trenutno nalazi na specijalističkim pregledima u Londonu, gde će, navodno, narednih dana biti podvrgnut operaciji ramena, koje je pre tri nedelje povredio na skijanju. Terzićeve tvrdnje ponovo su probudile sumnju među ljubiteljima fudbala u Srbiji, pogotovo što se na povredu ramena nije požalio u telefonskom razgovoru sa novinarima pre dve nedelje, pa većina običnog sveta više i ne veruje u njegovu priču.

Narod je skeptičan, a fudbalski stručnjaci? Glas javnosti je pitao neke od iskusnijih srpskih trenera da li veruju u Terzićevu priču o povredi.

Stepi ne veruje u glupe izgovore
- Terzić se neće ni vratiti! - kao iz topa ispaljuje trener Čukaričkog Dragoslav Stepanović. - Svako ko čita između redova već je sastavio kockice i razume situaciju. Svi Terzićevi izgovori su glupi: operacija, pa sastanci sa Blaterom, Platinijem... Ma pazi, boga ti! Videćete, tako će da bude sve do juna. Trener Čukaričkog pozdravlja odluku Odbora za hitna pitanja FSS da se odblokira rad Saveza. Stepanović, takođe, ukazuje na još neke zanimljive pojave oko Terzićevog povratka.
- Terzić je na vreme namirisao situaciju i otišao. Čudi me generalni sekretar Laković koji se do juče kleo da će se predsednik vratiti. Svako ko malo prati fudbal i ko je gledao „Insajder“ zna da je Terzić sve dobro ukalkulisao i da niko ne sme ništa javno da priča o njemu. Pa samo pogledajte ovu priču oko povratka i sve vam je jasno. Gospodin je danas u Londonu, pa 10. marta ide u Švajcarsku da se sretne sa Blaterom, a 11. sa Platinijem... Strašno! Gde mu je u tom rasporedu oporavak? To, izgleda, nije ukalkulisao - zapitao se iskusni trener Čukaričkog Stankoma.

TOPLICA I KARADŽIĆ UZDRŽANI

Vršilac dužnosti predsednika srpske „kuće fudbala“ i prvi čovek Partizana Tomislav Karadžić još pre dva dana je znao da se Zvezdan Terzić ne vraća u Beograd u zakazanom terminu.
- Nisam razgovarao sa Terzićem, ali znam da ima zdravstvenih problema. Važno je da smo se pripremili za nastavak prvenstva, tako da je u ovom trenutku nebitno da li će se Terzić vratiti danas, sutra, ili za nekoliko dana - rekao je Karadžić.
Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević bio je uzdržan.
- Nema potrebe optuživati Zvezdana Terzića zbog najave novog odsustva, osim ukoliko se ne dokaže da razlozi nisu istiniti. Našli smo privremeno rešenje, ali ako se ne pojavi nakon 30 dana od kada je Karadžić postavljen za v.d. predsednika Saveza, onda će nastati problem.

Kosanović nezainteresovan
Doskorašnji trener Crvene zvezde i član Stručnog odbora FSS Milorad Kosanović nije preterano zainteresovan za Terzićev povratak.
- Ne interesuje me ta priča. Niti čitam novine, niti me zanima. To je stvar FSS i taj deo ne pratim. Lično, više me zanima subotnji derbi nego Terzić. Kada sam imao potrebu govorio sam, i to samo o struci. Sve ovo oko Terzića je sada u rukama nekog drugog i ja s tim nemam ništa - ističe Kosanović.
LJupko Petrović, priznaje da do trenutka razgovora nije čitao novine i da ne zna ništa o Terzićevom povratku, ali dodaje da veruje u to što Terzić kaže.
- Smatram da nikoga ne treba unapred osuđivati. Ako Terzić ima zdravstvene probleme, onda je to tako, a vreme će pokazati šta je i kako je. Nemamo razloga da ne verujemo da je tako kako on kaže - zaključuje Petrović.

Ključne reči: