nedelja 27. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Fajnal-for Evrolige u Areni?

Vaterpolo klub Partizan i Grad Beograd žele organizaciju finalnog turnira

Fajnal-for Evrolige u Areni?

Borba za evropsku titulu počela je da se vodi i van bazena. Uprava Vaterpolo kluba Partizan uz podršku Grada Beograda ima nameru da srpskoj prestonici omogući da organizuje fajnal-for Evrolige u Beogradskoj areni, u bazenu koji bi bio postavljen specijalno za tu priliku. Ova želja mogla bi da se ispuni i ove godine samo pod uslovom da Barseloneta u Grupi D ne prođe u četvrtfinale, što je po stanju na tabeli realnost, i da Barselona kao organizator odustane i da potom LEN „crno-belima“ dodeli domaćinstvo završnice elitnog takmičenja.
- Partizan je i prošle i ove godine želeo da organizuje fajnal-for. Prošle sezone domaćin je bio Milano, dok je LEN za ovu sezonu Barseloni dao organizaciju takmičenja. Barselona je domaćin i, ukoliko oni odustanu, mi ćemo prvi da podnesemo kandidaturu za organizaciju završnog turnira. Iako za sada nema govora da će Španci odustati, mi smo već počeli neke razgovore po tom pitanju, ali ne bih da otkrivam sa kim smo pričali - rekao je direktor tima sa Banjice Darko Udovičić.

Prvi operativac „crno-belih“ ističe da bi završnica Evrolige u Beogradu bila pravi spektakl.
- Najvažnije je da za naš poduhvat imamo podršku Grada Beograda i gradskog sekretara za sport Gorana Kreclovića. Naša želja je da se fajnal-for igra u Beogradskoj areni, koja bi sigurno bila puna i gde bismo najbolje promovisali vaterpolo.
Udovičić smatra da je, ipak, najvažnije da ekipa gura po planu u elitnom takmičenju.

- U svaki meču idemo na pobedu, a pogotovo je važno da u Beogradu ostanemo neporaženi. Bitno je da idemo korak po korak, prvo grupa, pa četvrtfinale i na kraju fajnal-for. Ekipa je veoma zrela i igrači znaju šta se od njih očekuje. Dolazak Vujasinovića otvoriće novu stranicu u politici kluba.
- U naredne tri sezone bićemo još jači kao klub. Na kraju sezone videćemo da li ćemo pored Vujasinovića dovesti još nekog igrača. Naša strategija je da zadržimo svoje igrače do 26. godine, a voleli bismo da stabilizacijom finansijskog stanja potpišemo ugovore sa vaterpolistima i da oni ostanu na Banjici do kraja karijere - poručio je Udovičić.

Ključne reči: