sreda 26. decembar 2007.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Fidel vežba dva puta dnevno, kaže njegov brat Raul

Fidel vežba dva puta dnevno, kaže njegov brat Raul

Kubanski lider Fidel Kastro, koji se oporavlja posle prošlogodišnje operacije, dobio je na težini, vežba dvaput dnevno i potpuno kontroliše svoje mentalne sposobnosti, izjavio je njegov brat Raul

„On je lucidan, mentalno zdrav, i potpuno koristi svoje umne sposobnosti - uz neka manja fizička ograničenja“, rekao je njegov brat Raul, a prenela agencija Rojters.

„Povratio je dosta kilograma i mišićne mase... i zbog toga svi partijski delegati podržavaju njegovo ponovno kandidovanje“, dodao je.
Raul Kastro je agitovao za Fidela u njegovom izbornom okrugu u Santjagu de Kuba, pošto je ovog meseca Fidel Kastro imenovan za kandidata za mesto u Nacionalnoj skupštini, čiji član mora da bude da bi bio predsednik republike.

Fidel Kastro (81), koji je na vlast došao revolucijom 1959. godine, privremeno je predao vlast svom bratu Raulu (76) u julu 2006, kada je podvrgnut hirurškoj intervenciji.
Mada se u javnosti nije pojavio proteklih 16 meseci, prošle nedelje je u pismu pročitanom na kubanskoj televiziji izjavio da je njegova osnovna dužnost da ne zadržava svoje funkcije i da ne stoji na putu mladima.

Kubanski lider je tada nagovestio da se neće vraćati na mesto predsednika, već da će nastaviti da učestvuje u političkom životu u ulozi iskusnog državnika koji savetuje vladu kada je reč o važnim pitanjima.
Fidel Kastro je predsednik državnog saveta i saveta ministara i prvi sekretar vladajuće Komunističke partije.

Od marta ove godine, prisutan je na političkoj sceni preko novinskih članaka u kojima je napadao ideološke protivnike, a naročito američku vladu zbog rata u Iraku i njene politike u odnosu na očuvanje prirode i korišćenje žitarica za proizvodnju biodizela, prenosi Tanjug.

Komentari

"Fidel vežba dva puta dnevno, kaže njegov LAZHOV brat Raul"

Odgovor na komentar:Neman Brata----Znaci i ti si sa onima sto zele da Kastro ode 2 metra ispod zelje?E pa neces docekati taj dan jos skoro.Nisam nikad volio Komunizam zato sam i otisao iz Yuge zbog njega,a najvise mrzim one koji zele drugom smrt......Sramte bilo...Gledaj use i u svoje kljuse....On nikom nesmeta:Smeta onima koji bi voleli da ga likvidiraju....isti kao sto si ti...Probali su 700 puta pa nisu uspeli ima neko odgore sto ga pzi dan i noc...A i na tebe gleda...i na mene