utorak 25. decembar 2007.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Zbrka zbog radijatora

Stanari zgrada u Krnjači okrivljuju "Gemaks" jer nemaju grejanje

Zbrka zbog radijatora

Kada smo se uselili, videli smo radijatore i pretpostavili da imamo i grejanje, kažu stanari - Stanari se neopravdano bune jer im u ugovoru nije pisalo da će imati grejanje, odgovaraju iz "Gemaksa"

Kompleks zgrada u Krnjači koje je u izgradila firma "Gemaks", koje su useljene u maju ove godine, nema grejanje cele zimske sezone. Iako su proteklih mesec dana platili skupo grejanje na lož-ulje, juče im je i ova usluga uskraćena.
Prvi stanari su stigli već u junu, međutim interesantno je i to da se ovaj kompleks zgrada vodi kao da je još u izgradnji.

- Kada smo se uselili u gotov stan, videli smo da imamo radijatore i pretpostavili smo da imamo i grejanje. Problem je nastao kada je počela zima i kada nas nisu grejali - priča Branislav Filipović, stanar zgrade 11o, u Krnjači.

Filipović zapravo ukazuje da su stanari izigrani jer su postavljeni radijatori stvorili krivu sliku prilikom kupovine stanova. Međutim, tek kada ih je stisla zima, uvideli su da u ugovorima o kupovini stana ne postoji niti jedna stavka koja se odnosi na grejanje.

- Kad smo uvideli da su radijatori samo maska, rekli su nam da će nam obezbediti grejanje, pa su dovezli cisterne i grejali nas 15 dana. Plaćali smo čak 200 dinara po kvadratu, najskuplju varijantu - lož ulje. Ipak, nismo imali izbora jer je zgrada puna male dece. Mi smo platili 14.000 dinara za mesec dana, ali već jutros nas nisu grejali - rekla nam je iznervirana LJiljana Filipović.

GEMAKS: SVE JE REGULARNO

Iz firme "Gemaks" su saopštili da je sve regularno i da se stanari neopravdano bune jer im u ugovoru nije pisalo da će imati grejanje.
- Ovaj deo grada nema gasovod. Pretpostavili smo da znaju da treba da se greju na struju dok se gas ne sprovede. Obezbedili smo im dobru termo izolaciju, a poseban su nam trošak cisterne koje im iz čiste dobrote obezbeđujemo. Problem je to što 25 stanova hoće da se greju la lož ulje, a njih 170 to ne žele. Problem je u njima i njihovoj neorganizovanosti. Da svi pristanu da se greju na način kako im mi nudimo, bilo bi mnogo praktičnije. Kada se sprovede gas u ovom delu naselja oni neće imati problema jer smo im obezbedili sve priključke - kategoričan je Toma Tomašević, zamenik direktora "Gemaksa".

Zanimljivo je i to da stanari nisu dobijali bilo kakve priznanice kada su plaćali grejanje na lož-ulje. Žalbe koje upućuju vlasniku, ostaju bez odgovora jer oni koju su zaduženi za to gradilište kažu da nemaju nadležnost ništa da im kažu.
- Ovo je velika prevara. Mi se sada grejemo na struju, a od juna ne plaćamo račune jer zgrada ne može da dobije građevinsku dozvolu dok se gradnja kompletno ne završi. To je prosto prevara, mi ne možemo da čekamo da oni izgrade još nekoliko zgrada pa tek onda da se reše naši problemi. Samo tražimo da oni izmire svoje obaveze kada mi izvršavamo svoje - ogorčena je LJiljana Borisavljević, stanarka ove zgrade.