četvrtak 25. oktobar 2007.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Javni servis veliča zločine

Batić optužuje RTS zbog emisije o Legiji

Javni servis veliča zločine

Novinari revitalizuju, devalviraju i opstruiraju ono što je predmet rada tužilaštva i suda

Vladan Batić, lider DHSS, juče je u Skupštini Srbije zatražio objašnjenje od vlade i Republičke radio-difuzne agencije da kažu kako je „moguće da u udarnom terminu na RTS-u, za koji građani plaćaju pretplatu, bude emitovana emisija čiji je cilj „da se veličaju zločini i zločinci, kao i to da predstavnici medija tumače megaintervju Milorada Ulemeka Legije, čoveka koji je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora“.

On je dodao da predstavnici medija na taj način revitalizuju, devalviraju i opstruiraju ono što je predmet rada tužilaštva i suda.
- Pošto je i to bilo nedovoljno, u pomoć je pozvan Ivo Pukanić, vlasnik mafijaškog glasila Nacional. Ivo Pukanić je član zločinačkog udruženja Hrvoja Petrača, čoveka koji je najveći kriminalac u Hrvatskoj i sada čami u zatvoru - rekao je Batić.

On je, takođe, izjavio da je Pukanić, između ostalog, bio zadužen za satanizaciju Zorana Đinđića. - To je ponovio i u emisiji rekavši da je Đinđić mafijaš i kriminalac. Umesto da sada, kada je otkriveno gde su krivci i ko su ljudi članovi duvanske mafije, Ivo Pukanić bude u istrazi ili na optužnici, on je gost Javnog servisa Srbije - izjavio je Batić.
- Pukanić je rekao da nije bilo Gotovine još bi trajao rat i da bi u Srbiji još vladao Milošević. Taj čovek je držao lekciju Srbima preko Javnog servisa. To je nemoralno, ali izgleda da je normalno u zemlji gde je na čelu Javnog servisa njegov prijatelj, onaj koji je izgovorio antologijsku rečenicu - ako Zoran Đinđić preživi, Srbija neće - podsetio je Batić.

On je istakao da, kada se već pominju neke „familije“ i „porodice“, treba reći da je na čelu Javnog servisa čovek koji je bio „ministar u vladi Mirka Marjanovića i paž Mire Marković“.

Komentari

Dokle bre vise ova nosata mandrila da se javlja i balavi iz svojih ogromnih sinusnih i nazalnih kanala.
Ne slazem se sa Pukanicem u vezi Gotovine, jer je tu akciju Tudjman zavrsio sa Karadzicem i tu ratovanja nije ni bilo, pa onda ni taj general nema zasluge za nekakvu pobedu.
Sto se tice Djindjica - potpuno se slazem jer je taj covek imao potpunu i neogranicenu vlast i pokretao je sve konce. DS je bio u SVIM ministarstvima i SVIM institucijama drzave. O tadasnjoj totrturi medija da i ne govorim.
Tada niko nije mogao da mrdne a da on ne zna, a kamoli da nesto ukrade.
Dokazano je da je vec u prvim danima posle 5. oktobra preuzeo posao sverca cigareta od Marka Milosevica (MArko Jankovic izbacen sa Studia B zbog toga - sto nije bilo ni za vreme SM).
Dokazano je bio povezan sa najvecim mafijasima koji su ga doveli na vlast i kojima je on posle namestao poslove i pustao ih da rade sta hoce.
Difens Roud je nabavio nove masine za izgradnju puteva dok niko nije ni pretpostavio kolike ce pare da dodju kao pomoc i kredit za tu svrhu od SB i EAR. To je mogao da zna samo neko iz VRHA vlasti. Ta firma je gradila sve zive puteve po srbiji, a NAJVISE u Beogradu, pa cak i kada je Cume bio u zatvoru.
U Beogradu su se samo nakrali kao pleve (a i jos uvek kradu - ova prepravka trotoara je cista otimacina para gradjana), a da ne pricam sta su radili po Srbiji. Samo su na seceranama nakrali milione. Te od Kostica koliko su dobili, a Ceda, Janusevic i Kolesar su dokazano dobili milione kao (zamisli molim te) clanovi upravnog odbora secerane. Ma krali su gde su stigli, a sad mi neko tvrdi da je Djindjic bio svetac.
Pa znamo kakv je bio i pre 5. Oktobra i kako je izdao demonstracije iz 1996 i upropastio priliku da se SM skine na izborima 1997.