Glas Javnosti

Uz ova tri trika uvek ćete dobiti savršen pire krompir

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovo su tri saveta koji će vam pomoći da pire krompir uvek ispadne savršeno.

Krompir spada u povrće od kojeg možete da pravite priloge, glavna jela, salate, testa... Ne košta puno, ima ga tokom cele godine i jako je ukusan.

Ne postoji osoba koja ne voli bar jedno jelo spremljeno sa krompirom, a ono što se najčešće služi kao prilog jeste pire krompir. Iako je vrlo jednostavan za pripremu, ne ume svako da ga napravi savršeno.


Ovo su tri saveta koji će vam pomoći da pire krompir uvek ispadne savršeno.

Temperatura vode

Kada spremate pire krompir bitno je i kako ga kuvate. Nikada nemojte da stavljate krompir u ključalu vodu, nego u hladnu jer će se samo na taj način ravnomerno skuvati.

Toplo mleko

Pored putera u pire se sipa i mleko. Ako želite da bude kremast i lepe boje, onda obavezno pre dodavanja u krompir mleko malo zagrejte.

Ne koristite mikser

Mnoge domaćice danas koriste štapni ili običan mikser kako bi on ispao kremast, ali na taj način će postati gumen i neće biti ukusan. Bolje je da koristite proverenu metodu, a to je gnječilica.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR