nedelja 25. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Idemo po titulu

Partizan uveren da u Kruševcu neće ispustiti lidersko mesto posle 288 dana

Idemo po titulu

Moja ekipa je psihološki veoma stabilna i kvalitetna. Pogled u ogledalo mi govori da sam čist, iako uvek postoji neko ko će da te kudi ili hvali. Nisam želeo da ulazim u raspravu sa kritičarima mog rada, kaže trener Jokanović

„Crno-belima“ se smeši „dupla kruna“ i to nije nikakva novost. Bukvalno od prvog kola, odigranog 11. avgusta prošle godine, Partizan je čvrsto prigrabio vodeću poziciju, koju je do danas držao 288 dana, i ono što sada preostaje je da u poslednjem meču sezone u Kruševcu ne izgubi, kako bi na vitrinama stadiona u Humskoj mogao da se nađe 20. pehar namenjen šampionu države. Ukoliko se to i dogodi, biće oboren još jedan mali rekord - Slaviša Jokanović postaće prvi čovek u istoriji kluba koji je u karijeri osvojio i titulu i kup kao igrač i trener! Takođe, ući će u anale i kao treći šef stručnog štaba koji je osvojio „duplu krunu“. Pre njega to je pošlo za rukom Ilješi Špicu 1947. godine i LJubiši Tumbakoviću 1994.

- Nikada nisam sumnjao u sebe. Pogled u ogledalo mi govori da sam čist, iako uvek postoji neko ko će da te kudi ili hvali. Nisam želeo da ulazim u raspravu sa kritičarima mog rada, isključivo sam bio usmeren ka ekipi - odgovorio je Jokanović skepticima koji mu prošlog decembra, kada je kao početnik seo na klupu, nisu prognozirali dobru sudbinu.

Kako Jokanović kaže, ne postoji nijedan razlog da Partizan danas ne pobedi Napredak, iako je reč o kvalitetnom protivniku.

KOSTARIKANAC U HUMSKOJ?

Lista potencijalnih pojačanja Partizana za sledeću sezonu je podugačka, a jedan igrača koji bi mogao da zameni Stevana Jovetića u napadu je napadač belgijskog Genta Brajan Ruiz (22). Radi se o reprezentativcu Kostarike, koji je u prethodnoj sezoni postigao 11 pogodaka u Belgiji, dok je za nacionalni tim postigao tri gola na 12 utakmica.

- Do sada sam uvek bio optimista, ne znam zašto bi se sada nešto razlikovalo. Ne strepimo jer smo na čelu kolone već 32 kola, a u Kruševac smo doputovali sa kompletnim sastavom.

Partizanova najveća snaga leži u psihološkoj stabilnosti, koja nije bila karakteristika na početku proleća.

- Posedujem psihološki veoma stabilnu i kvalitetnu ekipu, dovoljno da ne budem pesimista. Nema razloga da budemo opušteni, meni to ne dozvoljava pozicija na kojoj se nalazim. Kvalitetni smo, ovu šansu nećemo propustiti - obećava Jokanović. Praksu da ponekad putuju na udaljena gostovanja dan ranije „crno-beli“ su sproveli ovog puta, pa su još sinoć otputovali za Kruševac. Da sve bude na visokom nivou, a po uzoru na najveće evropske klubove, u Kruševac je krenuo i Partizanov kuvar, koji će se brinuti o obrocima prvotimaca. Takođe, u gepeku klupskog autobusa našla se i hrana.