ponedeljak 25. februar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Misteriozna smrt Zorana Vujovića

Tragedija u američkoj ambasadi u Beogradu obavijena velom tajne

Misteriozna smrt Zorana Vujovića

Grupa Partizanovih navijača tvrdi da je videla kako tragično nastradali novosadski student beži pred policijskim „hamerima“, tokom nereda posle mitinga „Kosovo je Srbija“ u Beogradu

NOVI SAD - Zoran Vujović (21), student iz Novog Sada, čije je ugljenisano telo nađeno u zgradi Ambasade SAD u Beogradu, posle mitinga „Kosovo je Srbija“, biće sahranjen u utorak, 26. februara, u 14 sati na novosadskom Novom groblju. Danas u 12 sati u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka održaće se komemorativna sednica povodom tragične smrti ovog studenta druge godine inženjerskog menadžmenta.
Dok policija utvrđuje sve okolnosti ove tragedije, nezvanično se pominju dve verzije smrti Zorana Vujovića. Prema jednoj, on se u zapaljenoj zgradi američke ambasade onesvestio od gustog dima, odnosno ugljen-monoksida, a zatim je izgoreo.

Po drugoj verziji, Vujović je pao u unutrašnjost ambasade dok se penjao uz zid na kojem se nalazila američka zastava, i tom prilikom se onesvestio, a onda je vatra učinila ostalo.

Međutim, priče pojedinih navijača Partizana, koji su kobne večeri zajedno sa Vujovićem opsedali zgradu ambasade, demantuju obe verzije, a ceo slučaj čine još misterioznijim. Naime, navijači kažu da je Vujović sa grupom mladića došao na Partizanov stadion, gde je bilo zborno mesto. Formirana je kolona i svi su zajedno krenuli ka Trgu i Skupštini Srbije. Kod Skupštine su se partizanovci podelili na nekoliko grupa. Navijači pričaju da su očekivali kordone policije, ali kako njih nije bilo, jedna veća grupa, u kojoj je bio i pokojni Vujović, odmah se zaputila ka američkoj ambasadi. Ispred ambasade su bili više od sat i po vremena, sve dok policija nije naišla sa „hamerima“. Tada su navijači počeli da se povlače, a nekoliko njih tvrdi da je sa njima bio i Vujović. Kada je suzavac poleteo ka navijačima, počeli su da beže svako na svoju stranu i tu se Vujoviću gubi svaki trag.

IZGOREO ZA PET MINUTA

Izvor Glasa iz Instituta za sudsku medicinu kaže da je pokojni Zoran Vujović mogao da zadobije takve opekotine u roku od pet minuta. Naš sagovornik napominje da stepen ugljenisanosti nama veze sa vremenom, već zavisi da li je telo bilo na izvoru vatre ili nije.
- Ako je u Vujovićevoj krvi nađena velika količina karbosihemoglobina, što ukazuje da se on otrovao ugljen-monoksidom, ugušio, pa tek onda izgoreo. Međutim, ako je ta količina oko 20-30 odsto, onda je Vujović živ dospeo u vatru i ona ga je ubila - kaže naš sagovornik.

Ugljenisano telo Zorana Vujovića našli su vatrogasci kada su gasili požar u prostorijama američke ambasade. Telo je prebačeno na obdukciju na VMA, ali je zbog stepena opekotina identifikacija bila nemoguća. Nastradali Zoran identifikovan je tek narednog dana kada je njegov otac prepoznao zlatni lančić i kopču od kaiša.
Rodbina i prijatelji porodice Vujović kažu da je pokojni Zoran bio veoma vezan za Kosovo i Metohiju, a posebno Čaglavicu, gde je proveo detinjstvo i odakle je sa porodicom izbegao 1999. godine.

Komentari

Sve je ovo cudno.Od toliko protestanata , da se SAMO jedan izgubi i izgori.Bilo je raznih verzija.Neko je javio iz VMA da je Zoranu utroba bila pokidana i da su cak i creva bila napolju ,Ako je tako , zasto to niko ne spominje.Ako je bezao sa drugima , kkao se opet nasao u zgradi.Ovo mi lici , kao sudjenje Zemuncima.Nista nije logicno a svi pokusavaju da objasne nelogicno.Verovatno istinu , nikada necemo saznati .Jos jedan mla d zivot dat za Kosovo.Koliko ce ih jos biti????.

vrlo misteriozno se ugasio jedan mladi zivot, neverovatno da od toliko prisutnih koji su bili toga dana u Beogradu nasrada samo Zoran, ako mu je bila to sudbina cudno je da niko vise nije nastradao nego samo on, definitivno tu je nesto veoma misteriozno sto mi nikada necemo saznati.
A Zoran je bio jedan divan decak, dete divnih roditelja, lepo vaspitan, dete koje bi svako samo mogao pozeleti, a sramota je da se evo ni godinu dana nakon veoma cudne tragedije ne zna ko je kriv za njegovu smrt.
Zorane dragi, vecna ti slava, pocivaj u miru i znaj da te mi koji smo te poznavali nikada necemo zaboraviti.

Zoran mi je bio jedan od najboljih drugara! cela ta nejasna situacija oko njegove smrti jako boli i dan danas! Samo mogu reci da boljeg coveka do tada nisam upoznao... Mnogo nedostaje....