ponedeljak 24. septembar 2007.
RSS
• Republika Srpska •
Početna > Republika Srpska > Oficiri otputovali u Hilandar

Pripadnici Ministarstva odbrane krenuli na pokloničko putovanje

Oficiri otputovali u Hilandar

BANJALUKA - Trideset pet pripadnika Oružanih snaga i Ministarstva odbrane BiH srpske nacionalnosti juče po podne krenuli su na pokloničko putovanje tokom kojeg će posetiti i manastir Hilandar na Svetoj Gori.

Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara BiH Igor Crnadak rekao je Srni da će ova grupa krenuti iz Sarajeva i da versko putovanje organizuje Ministarstvo odbrane BiH.

Planirana je poseta manastiru Dobrun kod Višegrada, manastirima u Srbiji, groblju Zejtinlik u Solunu, manastiru Meteori i na kraju manastiru Hilandar na Svetoj Gori, gde će boraviti 36 časova.

Crnadak je rekao da će on predvoditi drugu grupu od 35 pripadnika OS BiH i Ministarstva odbrane srpske nacionalnosti koja će krenuti na pokloničko putovanje 15. novembra.

- Dobro je što će biti kompletirana verska služba u Oružanim snagama BiH u oktobru i što će konačno početi funkcionisati i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva pri Ministarstvu odbrane - rekao je Crnadak.

On je posetio da su ovakvu praksu poseta verskim svetinjama do sada praktikovali pripadnici OS BiH i Ministarstva odbrane iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.