četvrtak 24. januar 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Srbi se nisu dali zavarati

Novi hladni rat i srpsko pitanje

Srbi se nisu dali zavarati

Srpski narod je vrlo jasno izrazio prkos, prkos protiv njegovog demoniziranja, protiv kukavičkog bombardiranja njegove zemlje od strane NATO, protiv ucjena kojima je bio podvrgnut u zadnjih petnaest godina

Kada se zbroje glasovi koje su dobili radikali, socijalisti i DSS (preko Ilića), većina od 55 odsto Srba glasala je u prvom krugu skorašnjih predsjedničkih izbora protiv „novog svjetskog poretka“ i „globalizacije“ nametnutih planeti od strane Sjedinjenih Država. Shvativši farsičnost svega što im dolazi u vidu navodnog „humanizma“ od novih vladara svijeta, a što je uvod u nova ponižavanja, Srbi se nisu dali zavarati ni „bombonama“ koje im je Zapad naprasno počeo obećavati u toku izborne kampanje: potpisivanje Pakta o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji i početak pregovora o navodnom ukidanju viza za Evropu.

Srpski narod je vrlo jasno izrazio prkos, prkos protiv njegovog demoniziranja, protiv kukavičkog bombardiranja njegove zemlje od strane NATO, protiv ucjena kojima je bio podvrgnut u zadnjih petnaest godina. Izrazio je prkos protiv favoriziranja terorizma i separatizma na njegovom tlu kojeg je provodila i provodi „međunarodna zajednica“, protiv istjerivanja Srba sa područja bivše Jugoslavije, protiv Haga gdje se prvenstveno i tendenciozno sudi srpskom narodu, protiv komadanja i krađe njegovih teritorija. Izrazio je prkos protiv marionetskih ekipa koju su SAD dovodile na vlast nakon 2000. godine, protiv antipatriotskog djelovanja nekih nevladinih organizacija i, konačno, prkos protiv ovakvog djelovanja Zapada koje je rezultiralo teškom bijedom u zemlji, ogromnom nezaposlenošću i rasprodajom za bagatelu nacionalnih bogatstava.

Istovremeno, ovim je prkosom dato na znanje čitavom svijetu da se Srbija nikada neće odreći Kosmeta i da je odlučna i spremna braniti ga jer njegovom odbranom brani ujedno i svoje povraćeno dostojanstvo.

ŠTA ZAPAD NE SHVATA

Ono što Zapad nije u stanju da shvati, to je da se kod ovih izbora ne radi ni o Tadiću ni o Nikoliću, ni o Amerikancima, ni o Rusima, već o probušenom dostojanstvu i beskompromisnom prkosu jednog naroda koji je do ovih dana stenjao pod šizmom „međunarodne zajednice“. I bez obzira na to tko će pobijediti na izborima, Tadić ili Nikolić, taj će narod znati i moći obraniti svoju čast, svoj teritorij i svoju kosmetsku braću. Ako to Zapad kojim čudom na vrijeme shvati, bit će, u najbližoj budućnosti, zasigurno spaseno mnogo nevinih ljudskih života.

PANIKA

Zbog ovakve Srbije koja na međunarodnoj sceni nastupa uzdignute glave, mudro i dostojanstveno, a i zbog naglog buđenja Rusije, Zapad je u panici. Obećao je kosmetskim Albancima nezavisnost i računao je da će to lako formalno provesti preko Ujedinjenih nacija sa sadašnjom srpskom političkom ekipom na vlasti. Ali ne lezi vraže! Putinovom odlučnošću, novom kineskom politikom, a donekle i Koštuničinim radikalizmom, „novi svjetski poredak“ je uzdrman, te prethodne neokolonijalne formule više ne vrijede. Takozvana „međunarodna zajednica“ mora sačuvati obraz. Nenaviknut na prkos, revolt i otpor dosadašnjih marioneta, Zapad taktizira. Deseti decembar 2007. trebalo je biti „dan D“ za nelegalnu kosovsku nezavisnost. Pa je to onda pomaknuto za februar, ali ni to više nije sigurno. Brisel sada želi da ta nezavisnost bude nakon izbora u Španiji kako se Katalonci i Baski ne bi pobunili imajući za razlog kosovski presedan. Kosovska zaraza se širi i pretendenata na nezavisnost je sve više, a sadašnja američka globalizacija je uzdrmana. Čovjek ne može, a da ne primjeti kako su „novi svjetski poretci“ Hitlera i Buša vremenski podjednako i prilično kratko trajali.

Suprotstavljanje moćnicima

Srbija je rezultatima ovog glasanja ponovo postala „velika“. Ne zbog toga što se želi teritorijalno proširiti jer je ona ta koja je lišena teritorija izgonima srpskog naroda u posljednjoj deceniji i kojoj se želi na silu amputirati dijelovi njene zemlje. Srbija je ponovo postala „velika“ jer se je suprotstavila, po tko zna koji put u svojoj povijesti, svjetskim moćnicima. Srbija je iz izvjesnih aspekata bila velika i dok je vodila nedavne ratove, te dok su Srbi za to vrijeme bili istjerivani sa neprijateljskih teritorija, na teritoriji Srbije pripadnici naroda sa kojima je Srbija ratovala bili su praktično neuznemiravani, dok su se drugi narodi svetili, Srbija se nije ni znala ni htjela svetiti. Drugim riječima, Srbija je jedina zemlja koja u toku posljednjih ratova nije vršila etnička čišćenja i gdje su multietnicitet i multikulturnost istinski na djelu po najvišim svjetskim standardima.

Povodom izbora u Srbiji, Zapad je sada u tragikomičnoj situaciji. Po profilu ličnosti, njemu bi najviše odgovarao „demokratski“ i provjereni Tadić koji će „sve“ uraditi protiv proklamirane kosovske nezavisnosti, ali bez upotrebe sile!? Čitatelj ne može, a da se ne zapita koja je to država u svijetu koja uporno tvrdi da je određeni teritorij njezin, a ne želi da upotrebi silu protiv pobunjenih separatista? Doduše, sadašnji predsjednik je u Ujedinjenim nacijama sramežljivo izjavio kako će oružane snage Srbije priteći u pomoć kosmetskim Srbima ako ih Albanci budu napali, „ali tek ako mu institucije međunarodne zajednice to dozvole“ ?! Takva izjava podređenosti jednog državnika „gospodarima svijeta“ još nije zabilježena u svjetskoj historiji. Drugim riječima, ako mu navedene institucije to ne dozvole, kosmetski Srbi će nekažnjeno moći biti masakrirani, a da im država Srbija ne pritekne u pomoć!

Samovolja i bahatost

Dakle, Zapadu bi jedan takav „demokrata“ sjajno odgovarao, ali upravo u toj točki nastaju problemi. Naime, ako sadašnji „demokratski“ predsjednik pobijedi, a i vlada je demokratska, što nitko na Zapadu ne osporava, onda je i čitava država demokratska. Logično je za pretpostaviti da se u takvoj demokratskoj zemlji nađu i odgovarajuća demokratska riješenja za nacionalne manjine (u ovom slučaju Albance) sa visokim stupnjem autonomije. Takav je slučaj Korzike u Francuskoj gdje lokalno stanovništvo također ne govori glavni jezik nacije - francuski, isto je slučaj sa Alzasom, također u Francuskoj, a slično je i sa Baskima u Španjolskoj. Koliko se zna, Francuskoj i Španiji ne pada na pamet da daju nezavisnost svojim nacionalnim neistojezičnim manjinama, iako je terorizam ovih posljednjih sličan terorizmu kosovskih Albanaca u Miloševićevo doba. Francuska i Španija s pravom ističu da su one demokratske zemlje i da osiguravaju svojim manjinama sva moguća autonomna prava. Ako je to tako, zašto onda i Srbija, priznata od „međunarodne zajednice“ kao demokratska zemlja, ne bi imala jednako pravo da na isti način postupi prema kosmetskim Albancima dajući im najviši mogući stupanj autonomije?

Pošto nitko na svijetu nema odgovor na to pitanje, onda je očito da se tu radi o pukoj samovolji bahate „međunarodne zajednice“ koja je nedemokratska i neprincipijelna i koja provodi duple standarde, aršine, od slučaja do slučaja. I sada dolazimo do kopernikanskog obrta, do nelogičnog paradoksa koji jedino može biti zasnovan na neprincipjelnosti. Uvalivši se u blato do guše sa svojim prljavim igrama, „međunarodnoj zajednici“ je u ovom času vjerojatno više stalo da u drugom krugu pobijedi Nikolić nego Tadić! Rekli smo, da je sa Tadićem nemoguće opravdati priznavanje nezavisnosti Kosova. Ali ako Nikolić pobijedi, onda je to već druga priča! Nikolić je već zapadnoj javnosti opisan kao sam crn đavo, ultranacionalista, srpski Lepen, fašista, i vjeran saveznik „novog ruskog imperatora“, Putina. Kako bi onda „jadni Albanci“ mogli živjeti u državi kojom vlada takav „monstrum“. To je, dakle, i te kako „dobar razlog“ da Zapad prizna nezavisno Kosovo.

Ključne reči:

Komentari

Nikakvo urlanje, bacanje stolica i pucnjava u vazduh ne mogu sakriti tuznu istinu: Emil nije nikakav intelektualac, nego bolesnik. Ovo nije patriotizam, ovo je sociopatija koja se potura kao patriotizam.

Obesi se, Komentator! U glavi ti je nesto sto nije mozak.

Izgleda da je autor teksta opasan "Nebojsa", veci katolik od pape, pun je ratnickih poklica, istina je da medjunarodna zajednica hoce da prizna Kosovo uprkos svim medjunarodnim dosad poznatim pravilima. Ali ako je to volja vecine u medjunarodnoj zajednici zar to nije demokratija? Usput ako se autoru ide u rat i gine, moze da bude opusten u tome i moze da krene jos sad da ne propusti nesto, ako slucajno pogine neka ne brine radikali i delimicno radikalizovani Kostunica sa socijalistima ce da obezbede stan i posao za njegovu porodicu ako je ima. Pozdrav autoru

Jos kada bi svi Srbi ovo shvatili kao istinu , bilo bi malo lakse da podnesu ono sto dolazi.Jedino gospodin Vlajki je zaboravio da napise da Srbiju , Kosovo i uopste Balkan hoce Nemci a Merikanci im prave uslugu .Inace imaju zajednicki cilj a taj cilj je pljacka Rusije.Amerikanci su pokrali Irak do neke mere ali najveci deo je pod kontrolom Iracana , koji nece da dozvole da i taj deo sa najvise nafte dodje u ruke Amerikanaca .Zbog drzanja nafnih rezervi , karteli spremaju narod na novi rat , koji ce biti tako izvden da ce unistit Iracke trupe koje cuvaju naftu a tu se , gle kojim cudom nalazi i Americka baza .Docice do isceniranog incidenta , za koji ce biti optuzeni Iranci .Navodnog bacanja bombe na Americku bazu i ZAMISLITE , promasajem unistavaju Iracku vojsku koja cuva naftu do koje karteli ne mogu da dodju.Amerika nema cilj za Evropu , samo pomaze fashistickoj Nemackoj.Nemcima je vazno da dobiju bazu na Balkanu , treba im hrana , koju nikada nisu imali u dovoljnoj kolicini ali ne zele da plate .Amerikanci i Nemci imaju nesto zajednicko a to je RUSIJA.Otvoreno se prica da Risija iako ima tolike Resurse , ne znaci da im to pripada ?!?!!Anglosaksonska logika je veoma cudna.Rusija je opet postala sila i to Amerikancima a jos manje Nemcima ne odgovara.Zato im i treba sto vise marioneta da s e bore protiv Rusije i da se opljacka ta zemlje .Nazalost Srbija je puna takvih marioneta i ja se molim Bogu da dodje covek na vlasti koji ce povratit ugled Srbiji i Srbima.Nije Srbija jedina zemlja koja je pod cizmom NATOa , odnosno artela .Zakon je svugde isti , da je postalo zastrasujuce .Bilo gde da odete , imate osecaj da je "rak" produzio svoje pipke na sve krajeve sveta.Sve ide tim djavolskim redom ali sve moze i da se okrene naopako , zar se to nije desilo u ob asvetska rata?Nemci idu korak po korak , da niko ne primeti sta rade ali Bog ne dozvoljava djavolu da ode predaleko .Takoce i ovaj sledeci rat biti pun zrtava ali djavoli nece pobediti .Zalosno je sto niko i nigde na svetu nema ljudi koji zele rat , rat zele samo oni , koji sigurno nece ratovati .Ali im nece poci za rukom da drze ceo svet pod svoju cizmu i da se ponasaju kao da su gazde sveta i obracaju prema narodu zemlje u kojoj su kao da su obicna polubica.Nemci imaju taj obicaj da gledaju na druge nacije kao da su subhuman a da su oni izabrani narod.Srbija je ponizen ai bombardovanje je da se zastrasi nard , tako da pristane na sve , pa makar i posili za novac ali sile nece cak ni to dozvoliti .Svaka sila koja podcini svog neprijatelja , obavezno gubi.Uvek bilo i uvek ce biti.

Ma svi u srbiji će glasamo za Tadića.

Za Tadića i NATO.

Voljimo te Tadići moraš da pobediš.

Politicke parole i fraze objavljene u ovom tekstu nisu se cule od ranih pedesetih godina PROSLOG veka.Vec se tada,pre skoro 60 godina,cinilo da je takav vokabular prevazidjen,smesan,nekoristan pa cesto i opasan.Razlika je samo u tome sto se na ovaj nacin nekada velicao komunisticki sistem a sada se to radi u ime srpstva.Jos jedan dokaz lose intelektualne infrastrukture radikala.
Nekada:"Amerika i engleska,bice zemlja proleterska!"
Sada:"Amerika i engleska bice zemlja srbija."

Istina.

Kao prvo nitko od vas nije razumio sto je procitao ili uopce niste procitali citavi clanak.
Kao drugo vi Siptari nemojte da mislite da vam Tadic ili bilo koji predsjednik misli ili moze dati i jedan centimetar Srbije.
Dobiti ce te prst kroz dva ako znate sto je to, ako pak ne znate pitajte nekoga da vam pojasni i pokaze kako vam to izgleda.

Svaka cast g.Vlakji:Sramota da ulizice kao sto su Albanci i Hrvati citaju nase novine i ostavljaju poruke koje se vrlo lako mogu prokljuviti da to nisu Srbi i da Srbi vrlo dobro znaju ponasanje Srba u odnosu na Albance&Hrvate koji pisu koe kakve gluposti...Njima je krivo sto je Srbija opet dala lekciju ne samo Svabama&Englezima nego je osramotila Francusku i njeno dostojanstvo i spustila najvecu silu savramenog doba US...Amerika se slomila nigde durugo nego na Srbiji...Tu je njihova moc pala za sva vremena inikad se nece moci da oporavi,expozirala se ta agresija i siledjistvo,i bahato ponasanje a u isto vreme propagirala Demokratiju ali kakvu demokratiju:FASIZAM 21 veka....glaziran sa secerom u unitri tog glaziragog secera je bio otrov ubojiti.....Ako mozete naci TIME magazin 25 May 1942 strana 22-23 WORLD BATTELFRONT"MIHAILOVICH ASLAND OF FREEDOM" i pokazana je mapa slobode u srcu Srbije nad porobljenom Evropom pod vodjstvom MIHAILOVICA-CICE i tada Srbi se nisu dali slomiti a ni sad se nisu slomili od EU&19 zemala i US Dvadeseta+Siptari,to je njih slomilo snaga Srbije da im kaze"NE" i sami vi sto citate ovo procitajte sta Amri pisu u to vreme i sta pricaju o nselaomivom narodu Srbskom od Strane Hitlerove klike,dok ostatak evrope nije smeo da mrdne.Zar nije tako i danas:ako pogledate svi sto su bili saradnici sa Hitlerom su u istom kolu:SA EU+US.....Jedino Srbija ima snage u hrabrosti da im kaze veliko"NE" zato propaganda Tadica i njegovih trkace nece uspeti jer narod Srbije je dovoljno pametan da to i sam vidi......

Bravo Emile! Ovaj vas clanak je izvrstan. Sa njim se ne slazu samo Sorosevci i Siptarija.Vrlo mi je zao sto moram da im porucim da je njihovo vreme prohujalo sa vihorom.Ne pomazu vise ni lazi,ni pretnje,ni prazna propaganda jer je srpski narod progledao i dosta mu je ponizavanja i bede.Svi skorojevici koji su stekli velika bogatstva na grbaci naroda morace na sud jer za njih vise nisu zainteresovani ni Ameri ni Evropa.Smucili su se i bogu i narodu. Vreme je da na celo dodje posten,pravican,iskren ,pametan i pre svega patriota kome je stalo do Srbije i srpskog naroda a ne da sa nama upavljaju uljezi,izdajice,i zapadne ulizice.A Ameri i Nemci ce ipak morati da pricekaju.Mozda nekom drugom prilikom a mozda nikada vise.Zivela Srbija!

Sva je sreća pa profesor Vlajki nikada(više) neće imati priliku da bude u vrhu vlasti Srbije jer se Slobo više neće vratiti. Što se tiče ratno-huškačkih izjava dotičnog profesora on mora da shvati jedno, da su Srbi kada god su slušali takve patriote u, svim ratovima koje su vodili, dobili jedino puna groblja mladih ljudi i nikad nisu stavili prst na čelo i zapitali se zbog čega i zbog koga to rade i za čije ideale. Suština priče je ta da moramo prihvatiti trenutne tokove i olakšati život čitavoj Srbiji i regionu, bez daljih stradanja Srpskog naroda, kojeg na nesreću sve manje ima!
SA VEROM U POBEDU!
TADIĆ ZAUVEK!!!

Čovek je bolestan i treba mu pomoći. Ne šivi u Srbiji i ne bi se borio za nju, iz ovog govora izbija mršnja prema Srpskom narodu, i građanima koji šive u Srbiji. Bolesni su i oni koji ga pitaju za mišljenje. Svi kod psihijatra, na Zapad.

Mnoge istinite i tacne cinjenice podstice Emil Vlajki. Uocava on perfektno da niko, pa ni sa strane takozavnog Zapada, nije sada u stanju da se suoci sa cinjenicom dubokog poraza. Ali isto tako niko, ko je odgovaran za ovu bespotrebnu krizu, nije u stanju iz istog tog zapadnog osinjaka da pogleda, istini u oci, i da sagleda realnu i i jos istinitiju sliku. Naravno da ce posle izbora u Srbiji, se naci novo izvinjenje za prolongiranje takozvane jednostrane nezavisnosti. Obratimo prvo paznju na terminologiju. Jednostrana nezavisnost, a onda ce biti priznata od nekih koji su verovatno samopriznati za sebe, posto ne priznaju medjunarodni pravni poredak. Ali i tu izgleda ima nijansi, posto i zaista nagovestavaju, Albancima sa Kosova, da se mora sacekati da prodju izbori u Spnaiji. A onda se mora cekati da prodju izbori u Rusiji, kako bi tamo "pobedio" Kasparov, koji bi naravno priznao Kosovo za drzavu. Kada prodju izbori u Rusiji. E tada bi bilo valjano cekati da kepec Hilari pobedi u Vasingtonu. Ona je prava da prizna to delo njenoga muza, koji ju je prevario, a onda je pricao da je iamo nepravilne odnose sa Monikom, te je zbog toga ono sto mu je preostalo morao da isprasi na Kosovu. Samo jedno, kada je klinton prevario i sopstvenu suprugu, kako to da da se Albanci nadaju da i njih nije prevari taj isti skso manijak. Gde je sada ta cuvena albanska besa. I zbog cega sada ti beslijej veruju jednom prevarantu i podizu mu spomenik u Pristini. I idi Amin je hteo da podigne spomenik Hitleru.

Moramo dakle svi biti strpljivi, i sacekati.

Zaboravih u proslom komentaru ono sto sam i zaista mislio kao najvaznije da istaknem. Emil napisa da sve ovo na ovim izborima ukazuje na prkos. Nisu ovde u pitanju ni prkos, niti inat. Vec trpnja jedna beskrajna. Srbi su i poznati po tome. Recimo dogodi mi se u cetvrtak da, u Detroitu, naidjem na coveka, koji me onako na jednom losem engleskom pita da li sam Poljak. Ja mu rekoh nisam. Kada me je nastavio da zapitkuje, odgovorih mu da sam Srbin. Onda on mi saopsti da je Hrvat, i tako nastavismo da razgovaramo lakse i razumnije, dok je njegov sef otisao u drugi magazain da mi donese neke uzorke da ih pogledam.
Vidis kako ovi nasi pobedjuju u Australiji - veli on.
- Da prihvatih ja.
- Vas ovo ne vredja sto sam ja rekao nasi da pobedjuju."boziji covek" dici glas, i tako redom. Ali se zato, od te uzvisene kulture, sme napasti neko prosto nevin. To je odraz kulture koju podrzavaju oni koje Emil iskritikova u ovom clanku. Znam Emila od ranije, i u mnogim se pogledima ne slazemo, ali za ovaj clanak mu kapu skidam. A ovi koji ovako u ime Evrope primitivno i banalno napadaju ovaj dopis, su nam samo pokazali sopstveni stepen obrazovanja i kulture. Pa kada se u mnogim stvarima ne slazemo ja i Emil, evo da mu stavim do znanja da se ne slazem da su kako na pocetku rekoh Srbi podigli glavu radi prkosa. Mi Srbi i jesmo jedan neobican narod bas upravo sto mnogo tolerisemo. Pustili smo da nas demonizuju, do te mere da nemamo kuda vise. Jer, ne pise Vuk St. Karadzic uzalud da se Srbi nikada na ustanak ne bi digli da im Turci ne zapretise fizickim Istrebljenjem. "Srbe je na bunu naterao zulum kakvoga do tada nije bilo. Oni vise izbora nisu imali." Kaze on.

Ni danas se dragi Emile, nema se kuda. Pribijeni smo uza zid. Ako se ne odupremo ne samo da ce nas pregaziti, ako vec i nisu, nego ce i zid provaliti. Tacno Emile. nisu u pitanju ni Rusija, ni Amerika, niti Evropa. U pitanju je opstanak. Danas 2008 isto kao i onaj 1804. godine. Ostavimo prkos drugima. Mi Srbi nikada u istoriji nismo prkosili.

Gospdi Urednistvu,

Vi ste da li svesno ili nesvesno prekroili moj komentar i objavili ga onako kako on sada stoji publikovan. Tako publikovan on izaziva konfuziju i zabunu. Zamolio bih vas da ovu gresku otklonite, tako sto cete izbrisati postojeci publikovani komentar i zameniti ga ovim oprginalnim rukopisom iz priloga.

Najiskrenije,
Janko Bojic

Zaboravih u proslom komentaru ono sto sam i zaista mislio kao najvaznije da istaknem. Emil napisa da sve ovo na ovim izborima ukazuje na prkos. Nisu ovde u pitanju ni prkos, niti inat. Vec trpnja jedna beskrajna. Srbi su i poznati po tome. Recimo dogodi mi se u cetvrtak da, u Detroitu, naidjem na coveka, koji me onako na jednom losem engleskom pita da li sam Poljak. Ja mu rekoh nisam. Kada me je nastavio da zapitkuje, odgovorih mu da sam Srbin. Onda on mi saopsti da je Hrvat, i tako nastavismo da razgovaramo lakse i razumnije, dok je njegov sef otisao u drugi magazain da mi donese neke uzorke da ih pogledam.
- Vidis kako ovi nasi pobedjuju u Australiji - veli on.
- Da prihvatih ja.
- Vas ovo ne vredja sto sam ja rekao nasi da pobedjuju.
- Ne vidim razlog zasto bi.
- Pa zato sto da je situacija obrnuta i da recimo vi nekom ekstremnom Hrvatu kazete ovako kao sto ja rekoh vama dobili bi ste cekic ili pajser u glavu.
- Gospodine drago mi je da ima i takvih normalnih Hrvata kao sto ste vi.
- I meni gospodine. - dodade on.

To je ipakl stvar jedne kulture, necije kultiure, kojoj ja ne pripadam. Nekome i u necijoj kulturi koja za sebe smatra da je pripadnik nekave uzvisene civilizacije, pop biskup, kardinal moze da siluje i maloletnu decu i maloletne devojcice. U toj kulturi se tolerise pedofilstvo unutar vereske institucije. Kod takve kulture svestenik obitava sam sa zenom u kuci dok joj je suprug na poslu. Verovatno heklaju zajedno, i tako redom, ali on je "boziji covek", pa se na njega ne sme dici glas.. Ali se zato, od te uzvisene kulture, sme napasti neko prosto nevin. To je odraz kulture koju podrzavaju oni koje Emil iskritikova u ovom clanku. Znam Emila od ranije, i u mnogim se pogledima ne slazemo, ali za ovaj clanak mu kapu skidam. A ovi koji ovako u ime Evrope primitivno i banalno napadaju ovaj dopis, su nam samo pokazali sopstveni stepen obrazovanja i kulture. Pa kada se u mnogim stvarima ne slazemo ja i Emil, evo da mu stavim do znanja da se ne slazem da su kako na pocetku rekoh Srbi podigli glavu radi prkosa. Mi Srbi i jesmo jedan neobican narod bas upravo sto mnogo tolerisemo. Pustili smo da nas demonizuju, do te mere da nemamo kuda vise. Jer, ne pise Vuk St. Karadzic uzalud da se Srbi nikada na ustanak ne bi digli da im Turci ne zapretise fizickim Istrebljenjem. "Srbe je na bunu naterao zulum kakvoga do tada nije bilo. Oni vise izbora nisu imali." Kaze on.

Ni danas se dragi Emile, nema se kuda. Pribijeni smo uza zid. Ako se ne odupremo ne samo da ce nas pregaziti, ako vec i nisu, nego ce i zid provaliti. Tacno Emile. nisu u pitanju ni Rusija, ni Amerika, niti Evropa. U pitanju je opstanak. Danas 2008 isto kao i onaj 1804. godine. Ostavimo prkos drugima. Mi Srbi nikada u istoriji nismo prkosili