ponedeljak 22. oktobar 2007.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti – ukratko...

Vesti – ukratko...

SAN HOSE

Diplomirala u 89. godini

Da nikada nije kasno za diplomu dokazala je jedna baka iz Kostarike, koja je u 89. godini završila pravni fakultet. - Završavanje studija je bio dug prema samoj sebi i želela sam to da uradim. Nikada nije kasno za postizanje cilja - rekla je novinarima Elena Nasimento posle svečanog uručenje diploma na univerzitetu u San Hoseu. - Nije mi bilo baš prijatno u društvu svih tih mladih ljudi koji imaju godina kao moja unuka - dodala je Kostarikanka čileanskog porekla.

BOGOTA

Za psa 350.000 dolara  

Otmičari su za nemačkog ovčara Alda tražili 350.000 američkih dolara otkupa, ali ih je elitna jedinica policije pohapsila tokom razmene novca za psa, a priča je dospela na naslovnu stranu najtiražnijeg kolumbijskog lista El Tiempo, prenosi Internet portal Pincom. info. Vlasnici psa, imućan bračni par penzionera, nisu hteli da komentarišu slučaj, ali saznaje se da je Aldo otet prošle srede, kad su otmičari provalili u kuću vlasnika, omamili ga drogom i izneli. Nekoliko sati kasnije telefonirali su vlasnicima i zapretili da će unakaziti Alda ako ne dobiju novac. Kada je stariji bračni par otišao da preda otkup, s njima su bili i agenti obučeni za spasavanje otetih osoba. Akcija spasavanja psa bila je veoma nasilna - došlo je do pucnjave i ranjen je jedan agent.

MADRID

Golotinjom do novca i sponzora

U potrazi za sponzorima i ogorčene zbog diskriminacije žena u muškom sportu, fudbalerke iz španskog Torehona odlučile su da golotinjom skrenu pažnju na sebe - kao od majke rođene pozirale su na fudbalskom terenu. Uspele su da privuku pažnju medija, piše ugledni list El Pais, ali ne i potencijalnih sponzora. Pasionirane fudbalerke mesečno dobijaju bednih 150 evra, što im ne pokriva ni troškove prevoza autobusom i vozom - o avionu mogu samo da sanjaju. Kažu da su se skinule ne samo zbog užasnih uslova u svom i drugim ženskim klubovima. Dok mi dobijamo bedne crkavice, na muške klubove rasipaju se reke novca, bune se Špankinje.

NIŠ

Pacijent darivao kliniku

Slavoljub Marjanović, koji u selu Draževac drži poznatu kafanu „Marjan“, na neobičan način odužio se osoblju Klinike za hematologiju Kliničkog centra u Nišu. U znak zahvalnosti za pažnju koja mu je ukazana na ovoj klinici, kupio je 60 radnih uniformi i pari klompi za osoblje, dva klima-uređaja i centrifugu za epruvete. Dok je boravio u bolnici, medicinskom osoblju stizao je roštilj iz njegove kafane, a kad je završio lečenje, i poziv da svi dođu na proslavu u njegovu kafanu u Draževcu. Marjanović  „ne želi da se slika i hvali pred novinarima“, na kućnom lečenju poštuje savete lekara i veruje da će sa njima uskoro proslaviti i svoje ozdravljenje.

BEČ

Sajam razvedenih

U Beču će 27. i 28. oktobra biti održan prvi svetski „sajam razvedenih“, a posetioci će moći da se konsultuju sa advokatima o svojim pravima i obavezama i da dobiju korisne savete o problemima koji su posle razvoda aktuelni - na primer alimentaciji i pravu da posećuju decu. Moći će, takođe, da konsultuju psihologe koji će im savetovati kako da na najbolji način organizuju život. Organizatori kažu da su, pored advokata i psihijatara, prostorije na sajmu tražili i agenti za prodaju nekretnina, privatni agenti i laboratorije specijalizovane za DNK analize. Da sve ipak ne bi bilo tako sumorno, tu će se naći i štand jedne turističke agencije koja tvrdi da se specijalizovala za aranžmane koje nudi sveže razvedenim ljudima.